Kelly Artikel

Josh Kelly förlorade på Wembley Arena

Lördagens boxningsgala i England anordnad av Eddie Hearn, tog likt förra veckan plats på Wembley Arena. I huvudmatchen stod en EM-titel på spel och den försvarade David Avanesyan när han bröt Josh Kellys vinstsvit. 

Josh Kelly slarvade bort chansen

Josh Kelly inledde matchen som en hybrid mellan Floyd Mayweathers defensiva stance och Billy Joe Saunder snabba händer. Han såg trygg ut i inledningen och jag började förstå varför han som utmanare gällde som favorit hos bettingbolagen. Redan efter den första ronden började Kelly släppa ner händerna mot marken då han visade stor tillförlitlighet till sin egen snabbhet. Kavalkaden av slagen var också effektiva, eftersom han fick Avanesyan att stappla runt på ostadiga ben i rond 2. Därefter tappade Josh Kelly sin dominans och han började allt för ofta backa in i repen för att fokusera mer på att kontra än att kontrollera.

Den strategin är enligt mig sällan lyckosam. Det såg absolut imponerande ut när han snabbt duckade undan slagen och själv kunde kontra in kombinationer. Men då han själv bar runt på ett stort cut i bakhuvudet hade det varit smartare att hålla sig borta ifrån osäkra 50/50 situationer. Det började blöda allt mer ifrån Kelly, och en ful ovana är den att han ständigt gick in med huvudet mot Avanesyans när han skulle undvika slagen. Den nya matchbilden passade mästaren bäst och han kunde få till två nedslagningar innan Josh Kellys hörna valde att avbryta matchen. Den här matchen hade Kelly mycket väl kunnat vinna och jag tycker verkligen att han borde gjort det. Han var tekniskt den mer skickliga boxaren och gav mer eller mindre bort matchen på grund av felaktig strategi. Men Kelly är fortfarande ung i branschen där han nog ska kunna utmana om en VM-titel på sikt. Inget ska heller tas ifrån Avanesyan som nu ska vara mogen för nya större matcher.

Förmatcherna var underhållande

Det var mer än bara kvällens huvudmatch som bjöd på underhållning för oss tv-tittare. I en Super-lättviktsmatch slogs mexikanen Gabriel Gollaz Valenzuela mot hemmaboxaren Robbie Davies Jr om ett mindre bälte. Matchen gick tiden ut men efter att Valenzuela slagit ner Davies i den tredje ronden, kändes det som att han kontrollerade matchen. Men domarna såg matchen som betydligt mer jämn än experternas syn. En domare dömde den som helt jämn. Men då de två andra poängsatte matchen till 96-95 i mexikanens favör, slapp vi en ny domarskandal i England.

Handduken flög in i ringen

En annan sevärd match var den mellan de två welterviktarna Florian Marku och Rylan Charlton. Matchbilden var böljande och det var två herrar med kraft i nävarna. Charlton var den som tog mest tydlig skada i ansiktet, men matchen vände på nytt när albanen Marku blev nedslagen i den 6:e ronden. Trots detta var det Charltons tränare som ansåg att sin fighter fått för mycket stryk och avbröt matchen två ronder senare. Det var ett par rejäla smällar som fick Charlton att vingla till och för karriärens framtid var det nog smart att avbryta matchen i förtid. För att avbryta matcher behöver tränare kasta in deras tilldelade handduk, och det gjorde hörnan sannerligen. Den nådde ändra fram till de båda boxarna i ringens mitt och var tydligt för domaren, ett föredöme för hur handdukar ska slängas in.

Läs min Krönika om Otto Wallins kommande match här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer