ArtikelNyhet

Marianne Ahlborg knep säkert sin andra proffsseger i Hamburg

Västsvenska proffsboxaren, Marianne Ahlborg knep ett klart och tydlig enhälligt domslut efter sex ronders boxning mot nio år yngre serbiskan Aleksandra Rapaic (20) på Universum Box Gym i Hamburg, nu ikväll. Det var en, till en början, avvaktande motståndare som svenskan mötte upp i ringen. Rapaic tog omedelbart en defensiv roll, Ahlborg dikterade villkoren och gick beslutsamt framåt, stundtals väldigt aggressivt.

De inledande ronderna var överlägsna 

Rond 1-3 vann hon överlägset, övertänd och synnerligen ivrig som hon var den gode Ahlborg. Det var tydligt att Marianne ville sätta sig i respekt direkt. Den tunnare Rapaic hade svårt att komma in i matchen. Hon fick spela ”andra-fiolen” så att säga. Svenskan fick in några riktigt fina serier i dessa inledande ronder. Ett par som skakade om serbiskan.

Rapaic utjämnade något i fjärde och femte 

Matchen utjämnades något i rond 4 och 5 (men det var aldrig någon fara ur ett blågult perspektiv). Rapaic hade där viss framgång med kontringar och var, av naturliga skäl, inte fullt lika trött som svenskan, efter att ha gjort i princip ingenting annat än backat undan, slagit några enstaka jabbar och i stort agerat väldigt passivt.

Stark avslutning av Marianne 

Ahlborg hade måhända en liten svacka i rond fyra och fem (de ronderna blev skapligt jämna men med viss fördel till Marianne). Ahlborg forcerade dock sedan riktigt starkt i slutronden (sjätte ronden) och kunde dra ifrån till en stabil och komfortabel poängseger.

På det hela taget var det en mycket fin insats av Marianne i hennes andra proffsmatch. Hon gjorde det hon skulle (med råge). Möjligen borde hon ha tagit det lite lugnare i början och ransonerat med krafterna. Det är förvisso avsaknad av rutin som gör att man agerar så, och det är fullt i sin ordning i lindan av en karriär.

I en lärande fas

Ahlborg hade för övrigt full koll så det spelade mindre roll i sammanhanget. Hon är fortfarande i en lärande fas. Nästa gång kanske hon bidar sin tid lite mer och spar på energin. Hon är ju stark för sin viktklass, teknisk och sjukt ambitiös. Det är inga dåliga kvaliteter. Stabilt och säkert var detta – nu 2-0 i facit och med en uppenbar mersmak.

Läs Philips Krönika om Otto Wallin här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer