Krönika

Canelo vs Yildirim är ”ljummen” på pappret men världen tittar med spänning ändå!

Saul ”Canelo” Alvarez (54-1-2, 36 KO:s), möter turkiske f.d. VM-utmanaren, (WBC supermellanvikt – Anthony Dirrell), Avni ”Mr Robot” Yildirim, (21-2, 12 KO:s), på ”Hard Rock Stadium” i Miami Florida nu på lördag den 27:e februari. Boxningsfans världen över kommer samlas framför TV-apparater och skärmar. Mexiko är i extas, ”kungen” Canelo är tillbaka.  

Canelo är för stark på pappret 

Många hävdar att den 29-årige utmanaren är mer eller mindre chanslös mot den hyllade mexikanske världsstjärnan. Är han det? Har han överhuvudtaget något att sätta emot världens idag kanske bästa boxare kilo för kilo? Nej jag tror faktiskt inte det, allmänheten och expertisen har rätt, Canelo är alldeles för stark, för tuff och för rutinerad. Det skall inte gå. Åtminstone inte på pappret.

Blir det en upprepning av Smith och Fielding

Min personliga uppfattning är att turken har ungefär lika stor chans som britterna Liam Smith och Rocky Fielding hade när de förärades varsitt möte med den omsusade legenden. Snudd på noll chans med andra ord, men man skall aldrig säga aldrig. Jag har i regel aldrig varit särskilt bra på att förutspå resultat i boxningsmatcher men jag skulle bli mäkta förvånad om Yildirim ställde till med en skräll i just den här matchen. Det vore något i hästväg.

Vad har då turken för kvaliteter. Ja, han har ju tävlat på ganska hög nivå som amatörboxare för Turkiet på olika mästerskap (VM) och turneringar. Det är inte mycket att lägga i potten men alltid något,  en dylik bakgrund skall man inte förringa.

Tävlade i World Boxing Super Series

Även om han inte på långa när har mött lika tuffa opponenter som Alvarez så har han ändå delat ring med en handfull riktigt vassa boxare, som t.ex. Chris Eubank Jr, som han förlorade till på knockout (rond 3) i kvartsfinalen på den prestigetyngda turneringen, World Boxing Super series 2017.

Han har också som jag nämnde inledningsvis kämpat om WBC-titeln i supermellanvikt mot Anthony Dirrell, mer eller mindre på dennes hemmaplan i Minneapolis, Minnesota 2019. Den fighten gick till tekniskt domslut efter att Dirrell erhållit ett djupt ”cut” över ena ögat (efter 10 ronders boxning), när domarnas poäng  sedan räknades ihop stod mästaren som segrare.

Slagit skapliga motståndare 

Utöver dessa två förluster håller han segrar över Lolenga Mock, Derek Edwards, Marco Antonio Periban, och Aaron Pryor Jr.  Det är inte jätte-imponerande men skapligt stabilt ändå. Jag har konsumerat ganska många Yildirim-klipp på Youtube de senaste dagarna  för att få en hum om vad Canelo ”serveras” nu på lördag, och kan konstatera att han (Yildirim) är en ganska satt boxare med en utpräglad fighting-stil (brawler) något längre (1,82 cm) än Alvarez som mäter 1,79 i strumplästen (jämnt där åtminstone).

Grymma förmatcher

Om ni på förhand tycker lite som jag att utmaningen som nu givits till ”Canelo” är aningen ”ljummen” som en mild bris jämfört med Billy Joe Saunders, så kan jag trösta er med att förmatchprogrammet är mer spektakulärt, för att inte säga fenomenalt. Ta del av det här nedan!

Galan kan ses live på DAZN med start 01:00 natten till söndag 28/2 svensk tid!

FIGHTCARD

Julio Cesar Martinez (17-1-0, 13 KO:s) vs McWilliams Arroyo (20-4-0, 15 KO:s)

WBC-titelmatch i flugvikt

Zhilei Zhang 22-0, 17 KO:s vs Jerry Forrest, 26-4-0, 20 KO:s

Tungvikt 

Diego Pacheco, 10-0-0, vs Rodolfo Gomez Jr, 14-4-1

Supermellanvikt

Alexis Espino, 6-0-0, vs Ashton Sykes, 5-3-0

Supermellanvikt 

Mark Castro, 1-0 vs Raul Corona, 2-3-0

Superfjädervikt 

Aaron Aponte, 1-0-0 vs Harry Gigliotti, 6-1-0

Lätt weltervikt

Keyshawn Davis, pro debut vs Lester Brown, 4-2-3 

Lätt weltervikt

Läs om Otto Wallins seger i Uncasville, Connecticut här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer