3 potentiella motståndare för Conor McGregor

Vi utlovades ett ”masterpiece” från Conor McGregor förra helgen, istället blev det Dustin Poirier som stod för mästerverket när han blev den första personen att knocka McGregor. Nu går med säkerhet många av McGregors trogna följare och funderar på vad som väntar härnäst för irländaren, blir det en trilogi i MMA? Eller kommer han att skifta fokus till boxning för att möjligtvis gå en supermatch där? Nedan har jag listat tre potentiella motståndare för irländaren.  

Dustin Poirier

Ett omedelbart returmöte hade varit det bästa alternativet för McGregor. Men med tanke på att han nu förlorat två av sina tre senaste matcher i UFC tror jag inte att det är en match Dana White är särskilt intresserad av. Speciellt eftersom det nu verkar som att mästaren Khabib Nurmagomedov kommer att förbli pensionerad, och att det i så fall kommer behöva krönas en ny mästare. Dustin Poirier är det självklara valet, vem hans utmanare blir återstår att se. Men sannolikheten att han och McGregor kommer att få slåss om titeln känns minimal. McGregor kommer att behöva förtjäna sin titelmatch, och det genom att besegra någon på topp 5 rankingen. Han påstår sig själv vara redo att göra jobbet som krävs för att ta sig till titeln. Hur mycket sanning det ligger i det uttalandet vet jag inte. Men vi kan i alla fall konstatera att vägen dit inte kommer att bli lätt.

Nate Diaz

En annan kille som McGregor har delat vinst och förlust mot är Nate Diaz. En trilogi dem emellan känns väldigt lockande, inte minst ekonomiskt för utövarna själva. De två första matcherna sålde väl över 1 miljon PPV i USA och toppar därför listan på UFC:s mest framgångsrika galor någonsin. Diaz har även nyligen gått ut med att han planerar att gå tillbaka ner till lättvikts divisionen och väl där kan det inte finnas en bättre motståndare för honom än McGregor. ”Styles make fights” är ett känt uttryck och Diaz och McGregor har tidigare visat att deras stilar verkligen gör för intressanta drabbningar i buren. Detsamma gäller personligheterna där de båda verkligen vet hur man bygger intresse kring en match. En tredje och avgörande match känns logiskt för båda två och är den match jag personligen hoppas blir av.

Jake Paul

Det känns som att Jake Paul är namnet på allas läppar nu för tiden. Nyheten att han i sin nästa boxningsmatch kommer att ta sig an MMA stjärnan Ben Askren släpptes i dagarna. Och tyvärr tror jag faktiskt att han vinner. En vinst över Askren kommer betyda att Paul bevisligen kan slå kampsportsutövare i världsklass. Askren är dock en brottare vilket gör att nästa rimliga steg blir att ta sig an en striker, varför inte då UFC:s absolut största stjärna Conor McGregor. Innan McGregor förlorade mot Poirier såg det ut som att han gjorde sig redo för att ta sig an Manny Pacquiao, den matchen har nu gått om intet och en match mot Jake Paul känns nu mer troligt om han väljer att boxas igen. Utav alla matcher McGregor kan tänkas gå så är det sorgligt nog så att en match mot Jake Paul är den som hade sålt bäst. Det hade även varit den absolut lättaste matchen för honom, vilket gör att alternativet inte är särskilt orimligt.

Läs redaktionens tankar om Askren vs. Paul här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer