Superior Challenge Artikel

Ny Superior Challenge gala den 29:e maj

Superior Challenge 21 blev med Tobias Harila mot Adam Westlund som huvudmatch en stor succé. Nu återvänder organisationen för en ny gala den 29:e maj, på Cirkus i Stockholm. 

Superior Challenge 21 blev en succé 

Det var länge oklart vad Superior Challenge 21 skulle bli för typ av gala. Tidigt slogs det fast att den skulle behöva ske utan publik och tappen av stjärnorna Simon Sköld och Håkon Foss underlättade knappast. Men när sista slaget var utdelat hade den svenska fightingpubliken fått skåda en av de bästa matcherna någonsin på svensk mark. Tobias Harila och Adam Westlund bjöd på ett krig i tre ronder där den förstnämnda knep ett delat domslut.

Galan blev också en tv-framgång. Den sändes på den linjära kanalen TV 10 och enligt Superior hade den en räckvidd på 221 000 personer. Vilket under samma månad bara slogs av ishockeymatcherna mellan Sverige-Finland och Sverige-Ryssland.

Stjärnspäckad gala väntar 

När Superior Challenge nu återvänder med sin 22:a gala är det med nya stjärnspäckade matcher. Simon Sköld som nu blivit frisk har ombokats mot rutinerade Umeå-fightern Fernando Flores. Som huvudmatch har de valt att placera bälteshållaren tillika UFC-veteranen David Bielkheden mot norrmannen Håkon Foss som är träningspartner till UFC-stjärnan Jack Hermansson. Organisationen beskriver att galan kommer ha ett nordiskt koncept och att vi snart kommer få reda på fler matcher.

Läs här om Oscars analys kring McGregors tre möjliga motståndare!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer