Khamzat Chimaev Nyhet

Khamzat Chimaev vs. Leon Edwards har fått ett nytt datum

Khamzat Chimaev (9-0) har nu återigen fått ett nytt datum på sin efterlängtade match mot den nummer tre rankade britten Leon Edwards (18-3). Matchen är nu planerad att ta plats den 13 mars på en ännu obestämt destination.

Matchen som var tänkt att ta plats i Las Vegas på UFC Apex den 20 december förra året har nu blivit ombokad för en tredje gång. Detta rapporterade MMA Junkie och har nu bekräftats av Dana White. Anledningen bakom ombokningarna har varit covid-19. Först var det Leon Edwards som testade positivt så då flyttades matchen till den 20 januari på fight island. Tyvärr var det då Khamzat Chimaev som tvingades ställa in eftersom han inte lyckats återhämta sig från viruset och därför inte kunnat träna som planerat.

Titeln är nära

Sedan Leon Edwards senast förlorade en match har sex år hunnit passera och britten har under den tiden lyckats rada upp åtta raka vinster. Covid-19 satte dock käppen i hjulet på hans framfart och nu har han inte slagits sedan sommaren 2019. Under den tiden har Khamzat Chimaev hunnit dyka upp som en blixt från klar himmel och snabbt radat upp tre raka vinster i UFC. Nu ska de ställas mot varandra för att se vem som är redo att ta sig an mästaren.

Läs Teddys krönika här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer