Krönika

Don King är tillbaka och han är sig lik!

Jag noterade häromdagen att veteran-promotorn Don King är tillbaka med en show på ”Seminole Hard Rock Hotel and Casino” i Hollywood, Florida fredagen den 29:e januari. Inte illa av den gamle räven, 90 år gammal som han blir i år, men still going strong alltså ”ont krut förgås inte så lätt” som det heter – mycket kan man säga om den mannen men slätstruken är han inte. 

Don King har ett gott öga till de tunga grabbarna

Han slår på stort igen och har, som förr om åren ”The heavy boys” som dragplåster på ”plakaten”.  En fight mellan Mahmoud Charr (31-4, 17 KO) och Trevor Bryan (20-0, 14 KO) om WBA-titeln i tungvikt utlovas via den officiella postern (se ovan). Vad tusan? Vad har hänt? Jag blir lite förvirrad. Är det inte Anthony Joshua som håller det bältet? Jag kände mig nödgad att kolla upp detta och surfade således in på WBA:s december-ranking.  Jo, det stämde allt.

Rörigt med olika mästare

Joshua är absolut champ där men han är uppenbarligen deras ”Superchamp”, den vanlige, ordinäre mästaren heter tydligen, Mahmoud Charr.  Otroligt märkligt, onödigt och galet. Och kära läsare, galenskaperna stannar inte med det.

Robert Helenius ”Guld-mästare”??

WBA Gold champion är ingen mindre än Stockholmsfödde finländaren, Robert Helenius. Glädjande förvisso men vad har det bältet för status och värde?  Är han en legitim mästare? Möjliggör den titeln större chanser för honom att möta Joshua längre fram? Jag vet faktiskt inte!

Är det bara jag som helt och hållet har tappat greppet om den allt rörigare ”alfabetssoppan”? Och är det inte lite av ödets ironi att just en ålderstigen Don ”Only in America” King,  kliver in och kapitaliserar på eländet på ”ålderns höst”. Slug är han den gamle filuren! Boxningen är föränderlig men dess aktörer är sig onekligen lika!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer