Artikel

UFC Fight Night 109: Gustafsson vs. Teixeira – Genomgång av Nico Musoke vs. Bojan Velickovic

Kvällens tredje fight att gå igenom är den mellan  Nicholas Musoke vs. Bojan Velickovic.

Här följer en gedigen genomgång av fighten mellan Nico Musoke  och Bojan Velickovic som går av stapeln i Globen på söndag. Samtliga matcher på galan kommer vi gå igenom på www.fightermag.se. Vi kommer även liverapportera på plats under galan samt tycka till vad vi tycker det står i poäng i matcherna samt mycket mer.

Nico Musoke

Nico Musoke bad om en fight och en det fick han på UFC Fight Night 109 på Globen i Stockholm den 28 maj.

Nico Musoke (13–4-1 NC)  möter Bojan Velickovic (14–4-1) nu när UFC återvänder till Stockholm.

Det har blivit ett två år långt break för Nico och du kan läsa mer om hans tankar och hur det är med honom i vår intervju vi gjorde HÄR.

Nico inledde sin karriär som amatör där han förlorade mot den numera förbundsaktive Jesper Gunnarsson på delat domslut. Året var 2005 och det dröjde två år ännu tills dess Nico blev proffs och det var en helt annan Nico som proffs mot amatören Nico.

Fyra raka segrar på avslut i första ronden gjorde att Nico fick tufft motstånd i form av Danny Mitchell på Superior Challenge. Mitchell hade precis förlorat mot Gunnar Nelson på submission men var 8-2 i karriären och hypad.

Nico vann en fight på Battle of Botina 2010 och tog en tuff match mot den nuvarande UFC-fightern Cathal Pendred (som alltid gäckat svenskar). Samma kväll som Nico förlorade mot Cathal gick Nico en till fight och det mot skickliga Steven Ray som även han är UFC-fighter idag. Nico slog Steven Ray på submission.

Samme Steven Ray har nu vunnit två fighter i rad i UFC och totalt gått 5-1 i organisationen (slagit Ross Pearson och Joe Lauzon).
Så Nico vann verkligen över en tuff talang när han slog Ray.

Nico gick (inkluderat fighten mot Ray) totalt 8 fighter i rad utan att bli besegrad och hans debut i UFC var den sjunde. I debuten vann Nico mot Alessio Sakara på en armbar och sen slog han Viscardi Andrade på domslut.
Mot Kelvin Gastelum tog det roliga slut och Nico förlorade på domslut, men Nico kom tillbaka och slog Alexander Yakolev på svensk mark och sen 2015 då vi ses såg Nico (även det på svensk mark) förlorade han på domslut mot Albert Tumenov.

Nico är väldigt allround och han är framför kanske allting en väldigt smart individ och fighter. Nico är välutbildad, kalkulerad (på ett positivt sätt) och han har en grym fysik. Han tränar på bland annat Pancarase Gym men har förberett sig för den här fighten främst på Tristar i Kanada.

Bojan Velickovic

I UFC förlorade Velickovic sin senaste match mot Sultan Aliev på domslut och Innan dess hade Velickovic en oavgjord match mot Michael Graves och dessförinnan vunnit sin UFC-debut mot Alessio Di Chirico.

Den serbiske fightern Bojan Velickovic är en utpräglad grappler med 8 av sina 14 vinster vunna på submissions.
Bojan Velickovic var en av deltagarna i säsong 19 av The Ultimate Fighter. Bojan Velickovic förlorade sin preliminära match mot Tim Williams via TKO i den tredje ronden, och tog sig aldrig in i TUF-huset.

2013 flyttade Bojan till UFC för att träna efter sin förlust i TUF (där han skadade sig) och började träna på American Top Team. När han dock började vinna matcher i USA så flyttade han till Denver och anslöt sig till Team Elevation.

Bojan är först och främst en stående fighter när man tittar på vad han tränat (thaiboxning och boxning) men faktum är att han är allround precis som Nico och det är på marken som Bojan visat sig farligast. Bojan har bra brottning och det får han sällan kredd för.

Matchen

Nico Musoke är lätt favorit hos oddsmakarna och ligger kring 1,60 varpå Bojan kring 2,20. Nicos break är det som gör matchen rätt svår att tippa, men vi känner väl till Nicos kapacitet och hans styrkor ser alla bättre ut än Bojans.
Bojan gillar att grinda och grisa och Nico är svår att göra det mot och lär vara förberedd på just det. Bojan och Nico är ungefär lika långa och ungefär samma reach. Nico är lite mer erfaren och fightas på hemmaplan.
Många nämner Nico som allround och det är verkligen hans styrka. Han har möjlighet att avsluta stående och på marken. I UFC har dock Nico främst hållit sig stående (80%).

Det här är en öppen match där Nico känns som det vassaste strået på flera sätt.

UFC Fight Night 109: Gustafsson vs. Teixeira

Huvudkort (19.00 och sänds på Viaplay Fighting):

Lätt tungvikt: Alexander Gustafsson vs. Glover Teixeira
Lätt tungvikt: Volkan Oezdemir vs. Misha Cirkunov
Weltervikt: Peter Sobotta vs. Ben Saunders
Weltervikt: Oliver Enkamp vs. Nordine Taleb
Mellanvikt: Jack Hermansson vs. Alex Nicholson
Weltervikt: Omari Akhmedov vs. Abdul Razak Alhassan

Underkort (17.00 och sänds på Viaplay Fighting):
Bantamvikt: Pedro Munhoz vs. Damian Stasiak
Weltervikt: Darren Till vs. Jessin Ayari
Mellanvikt: Chris Camozzi vs. Trevor Smith
Weltervikt: Nicholas Musoke vs. Bojan Velickovic
Lättvikt: Reza Madadi vs. Joaquim Silva
Lättvikt: Marcin Held vs. Damir Hadzovic

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer