Artikel

UFC Fight Night 109: Gustafsson vs. Teixeira – Genomgång av Reza Madadi vs. Joaquim Silva

Kvällens andra fight att gå igenom är den mellan Reza Madadi vs. Joaquim Silva.

Här följer en gedigen genomgång av fighten mellan Reza Madadi och Joaquim Silva som går av stapeln i Globen på söndag. Samtliga matcher på galan kommer vi gå igenom på www.fightermag.se. Vi kommer även liverapportera på plats under galan samt tycka till vad vi tycker det står i poäng i matcherna samt mycket mer.

Reza Madadi

Reza är en svensk levande idrottslegendar som med sina ups and downs skapat rubriker, känslor, tyckande, hyllningar, visslingar och även burop. Han själv är bäst när han är tvungen att leverera och då han är borträknad. Nu kanske han inte är borträknad men han är en underdog och det borde han inte vara!

Reza är en person med otrolig vilja, mycket känslor och ett väldigt varmt hjärta. Hans galna och öppna sätt är något som gått hem hos många och jag är inte det minsta förvånad över att han blivit utnämnd till Folkets Fighter och därmed fått Guldstuban tre år i rad på Kampsportsgalan, tidigare. Det finns en kärlek hos Reza som han kanaliserar på sitt lite sjuka sätt.

Det värsta man kan göra, i sammanhanget, är att underskatta den som är rolig. Reza är hårt arbetande verkligen och jobbar ständigt på sina brister. Han började inte som en stående fighter utan som en hård och ”grinig” brottare.

Kärlek och respekt är ledord för Madadi och det finns massor av bra att säga om honom.

Madadi kommer nu från en förlust mot Duffy och har sagt tidigare att han vill avsluta karriären på Globen och när han inte fick match där var många besvikna. Att han sen likt ödet fick en fight i Globen känns underbart.
Reza Madadi på hemmaplan är mycket svårslagen och han har vunnit varannan fight sen 2012 och med tanke på att han förlorade sist borde han ju nu vinna, om den typen av logik skulle existera. Skämt åsido så har verkligen Reza exakt allting som krävs för att slå sin tuffa motståndare i ett krig till fight.

Joaquim Silva

Silva behöver lite mer presentation än Reza då han aldrig fightats i Sverige och gått endast 2 fighter i UFC.
Men bortsett de officiella UFC-galorna har också Silva varit med i TUF där han vann 2 raka segrar och förlorade i semifinalen på submission i första ronden.
Silva fick gå en fight innan TUF-galan och det i UFC på UFC 191 där han slog sin motståndare på delat domslut.
I Silvas nästa fight i UFC mötte han Andrew Holbrook och vann på knock.

Han som slog Silva i TUF på submission var Glaico Franca och det är den enda som lyckats vinna över honom. Det Franca visade var att Silva har ett hål i sitt game.
Men det har varit Silva som stannat i UFC och Franca som åkt på två förluster (efter sin inledande vinst i finalen) och därmed åkt ut ur organisationen (han har vunnit två matcher utanför UFC).

Silva är ett svartbälte i BJJ men har en förkärlek för det stående och där har han främst kört thaiboxning.

Silva går alltid på avslut och försöker svinga sig ut ur alla möjliga situationer. Det råder ingen som helst tvekan om att Silva öppnar väldigt hårt och faktum är att alla hans vinster utom en har kommit i rond 1.

Matchen

Oddsmakarna ser Reza Madadi som underdog i den här fighten och det måste vara för att de tittat på Silvas record först och främst. Det är närmast märkligt att Reza är underdog här då han har livsfarlig brottning och bra submissions.
Det råder ingen tvekan om att Reza bör ta ner Silva och vinna på sub. Oddsmakarna tror att Silva absolut kan avsluta Reza och då ska vi vara på det klara med att Reza Madadi aldrig avslutats.


Huvudkort (19.00 och sänds på Viaplay Fighting):

Lätt tungvikt: Alexander Gustafsson vs. Glover Teixeira
Lätt tungvikt: Volkan Oezdemir vs. Misha Cirkunov
Weltervikt: Peter Sobotta vs. Ben Saunders
Weltervikt: Oliver Enkamp vs. Nordine Taleb
Mellanvikt: Jack Hermansson vs. Alex Nicholson
Weltervikt: Omari Akhmedov vs. Abdul Razak Alhassan

Underkort (17.00 och sänds på Viaplay Fighting):
Bantamvikt: Pedro Munhoz vs. Damian Stasiak
Weltervikt: Darren Till vs. Jessin Ayari
Mellanvikt: Chris Camozzi vs. Trevor Smith
Weltervikt: Nicholas Musoke vs. Bojan Velickovic
Lättvikt: Reza Madadi vs. Joaquim Silva
Lättvikt: Marcin Held vs. Damir Hadzovic

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer