Nyhet

UFC 205: Resultaten

UFC 205 var redan fantastisk under underkortet och sen kom hela tre titelfighter.

Såhär gick det på den historiska UFC-galan som gick av stapeln i New York i Madison Square Garden. Med stjärnor som Madonna i publiken och en hel uppsjö av kändisar var det glasklart att den här galan var något speciellt.

eddie_msg

Galan öppnade med att Liz Carmouche vann över Katlyn Chookagian på delat domslut och sen slog Jim Miller den alltid tuffe Thiago Alves på enhälligt domslut.

Vicente Luque vann sin fjärde UFC-fight i rad och det genom att knocka Belal Muhammad.

Tim Boetsch visade att han verkligen på allvar är tillbaka och det genom en imponerande TKO-vinst över Rafael Natal som hade rikligt med vänner
i publiken.

Khabib Nurmagomedov visade varför han har ett record på 24-0 och slog Michael Johnson som faktiskt träffade honom hårt i rond 1. Khabib vann på submission (Kimura) i rond 3 men det hade lika gärna kunnat vara på TKO med tanke på hans hårda ground and pound.

msg

I underkortets sista match vann Frankie Edgar ett enhälligt domslut mot Jeremy Stephens. Den matchen var verkligen grym och spännande!

Huvudkortet öppnade inte så explosivt då Pennington slog Miesha Tate via enhälligt domslut och efter matchen deklarerade Tate att hon hänger upp handskarna.

Yoel Romero chockade publiken och troligen de flesta tittarna när han imponerande vann över Chris Weidman på knockout (hoppknä).  Yoel utmande Bisping efter vinsten.

I den första matchen om ett bälte möttes polskorna Joanna Jedrzejczyk och Karolina Kowalkiewicz vilket slutade med att Joanna tog hem det (bortsett vid ett läge där Joanna blev träffad hårt) på enhälligt domslut.

I den andra mästarfighten försökte Stephen Thompson att ta bältet från Tyron Woodley. Matchen var riktigt tuff och gick hela vägen ut. Matchen blev för annonserad som en vinst för Woodley trots att det som annonserades var en Majority Draw. Bruce Buffer fick återigen läsa upp resultatet som det skulle vara det vill säga en oavgjord (majoritet).

I sista matchen på denna historiska gala så dominerade Conor McGregor Eddie Alvarez och vann på TKO i rond 2.

conor_msg

RESULTAT

Lättvikt (titelmatch): Conor McGregor besegrade Eddie Alvarez på TKO i rond 2. Därmed är Conor McGregor titelhållare i lättvikten och fjädervikten

Weltervikt (titelmatch): Tyron Woodley vs. Stephen Thompson blev oavgjord (majoritet) (47-47, 47-47, 48-46 Woodley). Woodley fick därmed behålla bältet.

Stråvikt (titelmatch): Joanna Jedrzejczyk besegrade Karolina Kowalkiewicz via enhälligt domslut (49-46, 49-46, 49-46)

Mellanvikt: Yoel Romero knockade Chris Weidman i rond 3 via ett hoppknä och slag

Bantamvikt: Raquel Pennington besegrade Miesha Tate via enhälligt domslut (29-28, 30-27, 30-27)

Fjädervikt: Frankie Edgar besegrade Jeremy Stephens på enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28)

Lättvikt: Khabib Nurmagomedov besegrade Michael Johnson via submission (Kimura) i rond 3

Mellanvikt: Tim Boetsch besegrade Rafael Natal via TKO i rond 1

Weltervikt: Vicente Luque knockade Belal Muhammad i rond 1

Lättvikt: Jim Miller besegrade Thiago Alves på enhälligt domslut (30-27, 29-28, 30-27)

Bantamvikt: Liz Carmouche besegrade Katlyn Chookagian på delat domslut (28-29, 29-28, 29-28)

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer