Nyhet

UFC 205 pensionerade en fighter

Efter en förlorad match bestämde sig en fighter för att hänga upp handskarna på hyllan.

Att bestämma sig för att sluta direkt efter en förlust är icke att rekommendera, men så fick det bli i det här fallet.

MieshaTate_Headshot.jpg

Miesha Tate förlorade på domslut mot Raquel Pennington och det fick Miesha att besluta sig för att lämna sporten. Hon berättade att hon tagit emot mycket stryk i karriären och att hon på grund av förlusten nu slutar.

Miesha Tates karriär inom MMA var spektakulär. Hon gick sin första proffsmatch 2007 och även sin andra (under samma kväll). Tate var en brottare och BJJ-fighter och hennes skills inom MMA växte fram.

Redan i tredje matchen, 2008, gick Tate en fight i Strikeforce och den vann hon. Det dröjde ett år innan hon återigen gick i Strikeforce men hade då sett till att vara väldigt aktiv utanför den organisationen. Hennes record blev 6-2 när hon förlorade mot Sarah Kaufman. Sex raka segrar i rad ägde rum i främst Strikeforce där hon tog bältet.

Efter vinstsviten mötte Miesha Tate Ronda Rousey och förlorade på submission (armbar). Tate studsade tillbaka med en vinst över Julie Kedzie som numera mest är känd för att kommentera Invicta och även vara deras matchmaker.

2013 kom UFC-debuten och en förlust mot Cat Zingano och sen även en mot Ronda Rousey igen. Vändningen kom dock och Tate började vinna igen.

Tate vann hela fem matcher i rad och tog i den fremte fighten bältet genom att slå Holly Holm.

På UFC 200 förlorade Tate bältet till Amanda Nunes via submission och nu på UFC 205 kom ännu en förlust och det mot Pennington på domslut.

Miesha Tate höll under karriären Strikeforce-bältet och UFC-bältet vilket givetvis är detsamma som världsbäst. Hon förlorade dock båda bältena och lyckades aldrig slå Ronda Rousey.

En grym fighter har nu bestämt sig för att gå i pension och det med ett record på 18 vinster och 7 förluster.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer