Krönika

Krönika: Lauren vs. Svensson – den viktiga boxningsmatchen

En krönika om den episka boxningsmatchen mellan Mikaela Lauren och Klara Svensson.

Det är nu idag det episka mötet i boxning mellan Mikaela Lauren och Klara Svensson. Dessa två stjärnor inom svensk boxning möts. Inga liknelser med andra behövs göras för detta är något unikt inom svensk kampsport.

lauren

Hypen är stor och till stor del är det Mikaela Lauren som stått för den men de alla alltid glömmer är sajterna och fansens hype. Mikaela kan bara göra ”så” mycket, någon annan måste sen ta vid. Boxningsnytt är de som verkligen lyft den här matchen i gräsrötterna där Viaplay gjort det de ska göra för andra.

lauren_klara

Matchen är omtalad. Aftonbladet har skrivit om matchen med fokus på Rondpojkarna. SVT har upprepat ord som ”krig” och DN skrev att Lauren tejpade igen Klara Svensson. På Viaplay (som också Sportbladet lagt upp) menade Mikaela att det var en ”skandal” att det skulle bli en slantsingling om vem som går in först till ringen. Mikael menar nämligen att hennes meriter som femfaldig världsmästare och att hon gett upp VBC-bältet för att gå den här matchen borde gå in sist. Klara Svensson å sin sida ville gärna säga att det var kul, kul att ha slantsingling men att det kvittar. Tillsist stod Lauren som segrare i slantsinglingen och blir den som kliver in sist.

klara_small

Det är klassiskt. En hypar och har känslor och en annan vill främst fokusera på matchen. De som har enkel retorik tror att det är en motsats men så är det inte. Lauren är lika fokuserad på matchen som Klara men hon gör det här till Lauren-cirkusen. Hon gör det här till hennes show. Mikaela Lauren bär ett linne med Rocky på, men kanske vore det egentligen mer passande med ett linne med Apollo Creed.

Uppmärksamheten är med all rätt riktad på matchen, Nyhetsmorgon, intervjuer och väldigt mycket snack.  Hur kommer dock matchen gå?

klara-svensson

Boxningsnytt har snackat med lite boxningsprofiler och andra för att se vad de tror:

Oscar Ahlin och Erik Skoglund är osäkra på vem som vinner, Paolo Roberto, Pezham Seifkhani , Alexander Hagen, Daniel Beijner och Mårten Nylén tror på Mikaela Lauren. Patricia Berghult tror på Klara.

Oddsen är solklara till fördel för Mikaela Lauren som står i 1,25 medan Svensson står i 4,00. En oavgjord match står i skrivande stund i 21,00 gånger pengarna.

fightplay-fightplay-lauren2

Hur klarar sig då boxningen när det kommer till hypning? Jag skulle vilja säga att den klarar sig bra och Mikaela är verkligen grym på det. Hon har ett öga för showen och Viaplay har tagit sitt ansvar för att trumma på. Klara må dock ha försökt lite i slutet (på invägningen) men det kändes kanske inte helt helhjärtat. Det här är bra för svensk boxning och givetvis hoppas vi att det blir flera stora matcher i Sverige. Det finns ju bland annat en viss norska som skulle vara kul att se fightas i Sverige!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer