Artikel

Ilir Latifi tar klivet in bland topp 10

I helgen smäller det. Alexander Gustafsson, Ilir Latifi och Jack Hermansson går matcher i UFC som besöker Hamburg.

Ilir Latifi, förebilden från Rosengård, är en riktigt spännande fighter och person. Han vägrar acceptera att en fighter måste vara på ett bestämt sätt. Han är sig själv och står fast vid sina värderingar i vått och torrt. Det svårt att inte gilla honom.

Nu rör sig Ilir mot topp 10 med stormsteg. Han har en härlig vinstsvit i UFC på tre segrar och totalt har han vunnit fem matcher i organisationen och enbart förlorat två. En vinst över Ryan Bader gör att Ilir blir ett världsnamn och han kommer då få möta fighters i den absoluta världstoppen.

Ilir Latifi 12:a och Ryan Bader 4:a

UFC:s ranking talar klarspråk. En vinst för Ilir innebär ett rejält kliv uppåt och in på topp 10. Ryan Bader i sin tur har nog med vind i ryggen så en seger över Ilir skulle nog innebära att han går om Glover på plats 3.

Topp 10 ser i övrigt ut som följer:

Champ: Daniel Cormier
1. Anthony Johnson
2. Alexander Gustafsson
3. Glover Teixeira
4. Ryan Bader
5. Ovince Saint Preux
6. Mauricio Rua
7. Rashad Evans
8. Jimi Manuwa
9. Antonio Rogerio Nogueira
10. Nikita Krylov

Det känns ganska tydligt att Ilir skulle kunna slå flera av de som är topp 10 idag. Flera av de som är topp 10 ska också mötas snart. Manuwa möter Ovince Saint Preux exempelvis.

Ilir_Alex

Ilirs form

Ilir har tränat i USA och sista tiden i Sverige. Ilir är alltid i form och det råder koncensus kring honom att han är i sitt livs form vilket vi sett i hans senaste matcher.

Bader_prepp

Ryan Baders form

Ryan hade en grym vinstsvit med fem segrar i rad där han slog Rashad Evans, Phil Davis, Ovince, Cavalcante och Perosh. Alla dessa vinster kom på domslut. I Ryans senaste fight däremot så knockades han av Anthony Johnson vilket alla tycks råka ut för och därför inte riktigt anger formen.

Men Ryan har varit knockad ett par gånger mot strikers som Lyoto Machida, Glover och Johnson. Ryan Bader förlorar när han avslutas – domsluten tar han hem.

Bilderna i artikeln är aktuella och från Ilirs uppladdning.

Lyssna på Fighterpodden. Senaste avsnittet fokuserar på MMA

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer