Nyhet

Alexander Gustafsson går viktig match på lördag

I helgen smäller det. Alexander Gustafsson, Ilir Latifi och Jack Hermansson går matcher i UFC som besöker Hamburg.

Fightermag kikar lite på Alex form och situation.

Alexander Gustafsson har i sina senaste matcher mött endast de absolut bästa i världen. Tänk er att gå en VM-final varje gång du går match. Ungefär så har det varit för Alexander Gustafsson. Nu kommer han möta Jan Blachowicz som inte riktigt är redo för ”final”. Så om vi ska fortsätta liknelsen så går inte Alex final denna gång men däremot polacken Blachowicz.

Alex_klipps
Alexander klipps av Gabriel Teymur inför varje match

En måste match

Alla matcher är nästan måste-matcher för Alex nu men alltid desto mer när det rör sig om att möta en fighter som är under en på rankingen. Blachowicz har i UFC slagit Ilir Latifi men sen förlorat mot Jimi Manuwa och Corey Andersson på domslut. I sin senaste match vann Blachowicz på domslut mot Igor Prokrajac.

En sak är säker med Blachowicz och det är att han är tuff och väldigt svår att avsluta. Han har i karriären blivit stoppad två gånger och det 2007 respektive 2011. Blachowicz är en utpräglad KSW-fighter (Polens största organisation) och där har faktiskt även Alex gått match en gång i tiden (2008).

Ilir_Alex

Lika erfarna

Alex och Jan har inte gått exakt lika många matcher men de har varit aktiva som proffs lika länge. Alex har ju dock gått mycket större fighter och är väldigt vann vid strålkastarljuset.

Alex form

Efter att ha talat med folk runt Alex och i hans team så framkommer bilden ganska tydligt att vår svenske hjälte har fått en nytändning. Det finns en energi och vilja som många inte sett på länge. Någon säger att han är mer mogen, någon annan att han alltid är ett djur. Javisst är det sånt team nästan alltid säger inför matcher men Alex ser verkligen mer samlad och tillfreds ut än på väldigt länge.

Bilderna i artikeln är aktuella och från Alex uppladdning.

Lyssna på Fighterpodden. Senaste avsnittet fokuserar på MMA

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer