Nyhet

Superior Challenge 14 tillbaka i Stockholm och med ett vasst matchkort

Efter en sval svensk MMA-vår (på hemmaplan) så ser hösten och vintern ut att bli riktigt bra! Superior Challenge återvänder till Stockholm med Superior Challenge 14 och i huvudmatchen möts två UFC-veteraner.

Superior Challenge tillbaka i Stockholm! Plötsligt händer det. MMA i Stockholm kommer blomstra igen.

Superior Challenge 14 går av stapeln i Eriksdalshallen och i huvudmatchen ser vi allas vår egen David Bielkheden ta sig an Luis Ramos (20-9-2).

UFC-veteranen Ramos är en svår nöt att knäcka för de flesta. Inte nog med att han tränar med Jose Aldo och Renan Barao så har han gått matcher sedan 2001. Ramos var hypad 2011 då han fick chansen i UFC på kort varsel. Han mötte en annan hypad fighter vid namn Erick Silva och åkte på en knock i första ronden. Ramos hype försvann inte av det och med tanke på hans erfarenheter. Tanken var att Ramos skulle möta Matthew Riddle men då Riddle blev sjuk fick Ramos möta ingen annan än Matt Brown! Med andra ord två extremt svåra matcher för Ramos i UFC. Även mötet med Brown slutade i förlust för Ramos som då blev släppt från organisationen.

Utanför UFC vann Ramos över den meriterade Silmar Nunes som hade vunnit fem i rad när de möttes. Ramos gick sen till Road FC i Korea och gick där två oavgjorda matcher. I Road FC körs inte 10-points must system utan poäng ges kontinuerligt under matcherna för olika lyckades slag eller submissions som nästan går in etcetera. Detta har lett till Ramos två oavgjorda fighter i organisationen. Två fighter Ramos med största sannolikhet skulle vunnit om det var det vanliga poängsystemet som gällde.

På tal om domslut så föll Ramos snöpligt i sin senaste match på delat domslut i en match nästan alla tyckte han vann mot talangen Joilton Santos (11-4).

David Bielkheden (22-12) är Sveriges mest erfarne MMA-fighter, en riktigt stjärna och pionjär. Han har fightats i UFC och PRIDE samt under en lång tid varit högt rankad. Han tycks hela tiden vara supernära ett nytt UFC-kontrakt en vinst över Ramos lär onekligen säkra honom det. David har nu vunnit fem fighter i rad och ser väldigt redo ut att ta hem sin sjätte i vinstsviten.

Huvudmatchen mellan Bielkheden vs. Ramos är högklassig, men det är absolut inte den enda fighten på kortet som är av intresse! Papy Abedi gör comeback och kommer möta Bruno Carvalho. Bruno vände sin förslutsvit på fyra matcher i oktober 2015 och vann över Eun Soo Kim på submission i rond 2. Mellan 2009-2011 var det Brunos storhetstid då han slog inte mindre än 8 fighters i rad där den åttonde var på Superior Challenge 7.

Papy Abedi gick 8-0 i början av karriären och avslutade så gott som alla med sin väldiga power. I sin UFC-debut fick han möte Thiago Alves och skakade den tuffe brassen i början men förlorade på en RnC. Även i sin andra match i UFC förlorade Papy på en RnC efter att ha varit riktigt bra i början. I sin tredje match i UFC vann Papy en jämn match mot svenske Besam Yousef på delat domslut. I sin fjärde match i UFC var Papy tekniskt sett kanske bäst men orken fanns inte där och i tredje ronden åkte han på en knock av Dylan Andrews. Då Papy kämpat med skador och verkade som att fighten 2013 mot Andrews skulle bli den sista, men nu återkommer alltså Makambo till Superior Challenge för att ta sig an Bruno Carvalho.

Simon Sköld, Martin Akhtar, Michel Ersoy, Thomas Hytten, Sadibou Sy, David Round,  Alexander Bergman och en hel drös med spännande fighters på underkortet kommer göra Superior Challenge 14 till något alldeles extra.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer