Jack Hermansson berättar för Fightermag om sin debut i UFC på lördag

Jack Hermansson gör sin debut i UFC nu på lördag i Hamburg på samma matchkort där Sveriges två mest framgångsrika MMA-fighters också tävlar (Ilir Latifi och Alexander Gustafsson).

Vi fångar Jack när han är mitt uppe i slutskedet av förberedelsen inför sin UFC-debut. Vi gör en gedigen intervju med honom om karriären och livet men den får ni läsa i nästa nummer av Fighter Magazine – som har MMA i fokus.

Jack_shape

Jack Hermansson är en person som jag alltid trott på och som jag följt och lärt känna långt innan han ens var påtänkt för Bellator. Det blir så med vissa fighters, det finns något speciellt med dem som är äkta. Jack är sådan. Han är äkta rakt igenom och hans historia är intressant då han verkligen är en träningsprodukt.

Svenske Jack Hermansson bor i Norge och tränar i Oslo tillsammans med bland annat Emil Weber Meek som också skulle debuterat på i UFC nu, men som fick ställa in.

Med en vecka kvar till match var Jacks vikt fem kg från matchvikt. Han är redo och kan även passa på att äta lite.

Jack är uppriktigt glad att uppmärksamheten kring honom ökar. Ett UFC-kontrakt kan dock förändra många.

Jack-eats

Har du märkt stor skillnad hos dig själv och andra nu när du signat med UFC eller är allting exakt som vanligt?

I starten så var det mycket gratulationer men nu har det lugnat sig ordentligt. Dags att få igång hypen igen!

Som du har kämpat för att komma hit. Hur gör man för att inte få tunnelseende och faktiskt kunna slappna av lite i allt det här som sker nu?

Ja det har vart en spännande väg hit och jag tror kanske att detta först blir verklighet för mig när jag kör min walkout och tar mig en titt omkring. Det är svårt att inte få tunnelseende men kanske det ska va så? Jag känner just nu att vad jag än håller på med så vandrar tankarna iväg mot matchen. Dock utan att känna mig utbränd på något vis. Jag är bara väldigt väldigt motiverad!

En motiverad Jack ”The Joker” Hermansson är en farlig en för motståndaren Scott Askham (14-2). Scott Askham har slagit Max Nunes på TKO, men i UFC gått 2-2. I UFC-debuten mötte Scott Magnus ”Jycken” Cedenblad och förlorade på domslut, men skakade Jycken vid ett tillfälle. I matchen efter vann Askham på knock (knä) i första ronden och sen åkte han på en förlust på delat domslut mot Krysztof Jotko (18-1) – även det en fighter som Jycken slagit! I Scott Askhams senaste UFC-fight vann han på TKO mot Chris Dempsey i första ronden.

Scott-Askham
Sparken som chockade Jycken, men som ändå inte ledde till vinst

Scott Askham har ett vasst stående game och hans gänglighet och räckvidd gör honom svår för alla att möta. När han förlorat har han blivit kontrollerad och nedtagen. Han har aldrig blivit stoppad och vunnit hela 9 av sina 14 vinster på TKO/KO samt två gånger på submission. Vi talar alltså om avslutare här.

Jack Hermansson å sin sida har ett record på 13-2 och har vunnit 8 gånger på KO/TKO och 4 gånger på submission. Hans två förluster kom i Bellator där han förlorade på delat domslut och en submission. Jacks vinstsvit är på 8 segrar.

jack-hermansson-cage-warriors-71

Hur ser träningen ut? Skiljer den sig något från tidigare matcher du förberett dig till?

Träningen har sett ganska lik ut. Men jag har fokuserat mer på återhämtning och vila.

Jack_Håkon3

Har du någon kunskap om din motståndare och hur mycket fokuserar du på honom?

Min motståndare kan beskrivas som en kombination av thaiboxare och jiu-iutsu fighter. Han är lång och föredrar att ha sina matcher ståendes. Han har en del egenskaper som jag inte mött i tävling förut så jag har vart tvungen att fokusera lite på hans game denna gången men även mitt eget såklart.

Vad kommer du gå in till för musik?

Jag kommer att gå in till ”The Joker” som är min helt egna walkout låt gjord av artisten Damien. Kolla in den på Spotify!

KennethBergh-578
Den obesegrade bjässen Kenneth Bergh (4-0)

Hermansson_Bahari_Celebrate-800
Jack och Moshen

Vilka coacher har du med dig till Tyskland?

Jag tar med mig geniet Mohsen Bahari och den mycket energiske bjässen Kenneth Bergh! En bra kombo som jag körde i min senaste match!

Ett geni och en bjässe känns som bra personer att ta med till en fight helt klart!

Jack avslutar med att tacka…

Jag vill tacka alla som har tagit sig tid till att läsa denna intervjun med mig. Jag vill även tacka alla som hejar på mig. Samt alla mina träningspartners och sponsorer.

Nu väntar en TUFF match för Jack Hermansson och en vinst i UFC-debuten kan innebära massor. Jack Hermansson är redo.

Jack_på_väg_in_venator

Kämpa nu!

Lyssna på Fighterpodden. Senaste avsnittet fokuserar på MMA

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer