Artikel

Veckans Lista – Vecka 33: 10 MMA bra MMA-fighters få känner till

Veckans Lista är ett nytt återkommande segment på Fightermag.se och vi kommer bjuda in gästskribenter som gör listor med jämna mellanrum.

10 bra MMA-fighters få känner till är det faktiskt ganska lätt att lista upp då UFC har sådant stort mediefokus att de flesta MMA-fansen inte ens känner till mästare i Bellator, Rizin, ONE, WSOF. Än mindre lokala, men ändå stora, galor som exempelvis KSW, Superior Challenge och Cage Warriors.

jill_fyra

10. Jill Holmström

Jill Holmström har nyligen blivit proffs men med tanke på att hon slagit den hela tiden förbättrade Cornelia Holm som är världsmästare är Jill högintressant. Även Cornelia är förstås intressant, men Jill hamnar på listan då hon slagit Cornelia. Jill Holmström är idag 1-0 som proffs men kan gå väldigt långt.

Abdallah_Mohammed

9. Mohammed Abdallah

Bortsett förlusten i debuten (domslut) så har han vunnit mot bra motstånd. Han har slagit Emil Weber Meek på TKO. Samma Emil som nu är i UFC efter att ha slagit ut Palhares. Svenske Mohammed Abdallah knockade senast Bruno Carvalho på Superior Challenge 12 i Malmö.

vitaly Bigdash

8. Vitaly Bigdash

Champ i ONE och har avslutat alla sina 8 motståndare. Han är stabil och ser väldigt farlig ut.

gabriella_ringblom

 

7. Gabriella Ringblom

Gabriella Ringblom vann just VM i MMA (amatör) och ser otroligt stark och bra ut. Hon är okänd för den stora massan men kan absolut gå hur långt som helst.

karl_albrektsson_DAVLAG_72dpi_sRGB_webb-5

6. Karl Albrektsson

Svenska Karl Albrektsson (5-0) kommer snart återigen att gå match i Rizin och han ser väldigt mycket ut som en blivande storstjärna. Magnus ”Jycken” Cedenblad har nyligen också påpekat att Pancraseprodukten Karl Albrektsson just är den nästa blivande storstjärnan från Sverige. Några fler vinster så kommer mer folk prata om honom.

Marat_Gafurov_0_0

5. Marat ”Cobra” Gafurov

Den här ryssen är en grym lättviktare! Han är 14-0 och vinner nästan alltid på submissions men har också ett vasst stående. Hans favorit är Rear Naked Choke och han har vunnit hela 10 gånger på submissions. Få känner till Marat som fightas i ONE. Jag har stuckit ut hakan och sagt att han är en fighter som kan slå Conor McGregor.

Kairat

4. Kairat Akhmetov

Med ett record på 23-0 är han troligen den med bäst record som är minst känd i alla fall. Nu hör det till saken att han inte mött världens bästa fighters och är aningen oprövad men han är mästare i ONE, APFC och Bushido.

Magomed Bibulatov

3. Magomed Bibulatov

Den här obesegrade fightern fightas i flugvikten och han ser ärligt talat ut att kunna ge Mighty Mouse en riktig rejäl match om de möttes. Bibulatov är idag champ i WSOF.

Bibiano

2. Bibiano Fernandes

Han har länge känts helt rimlig att ta bältet i UFC. Han är champ i ONE och var champ i DREAM. Hans record är 19-3 och han har inte förlorat sedan 2010. Ett tag var han i diskussion med UFC om ett kontrakt med det blev inget.

Minakov_gubernator2

1. Vitaly Minakov

Det går att diskutera om Vitaly Minakov (18-0) verkligen är speciellt okänd men för att testa det så frågade jag 5 MMA-fans och endast en kände till honom och en annan kunde inte placera namnet. Knappast en vetenskaplig studie men mycket tyder ändå på att världens troligen bästa tungviktare i MMA inte ens är känd för många MMA-fans. Vitaly Minakov är Fedors arvtagare och en helt komplett MMA-fighter som är obesegrad i 18 matcher. Han är mästare i Bellator och håller han sig skadefri ser han ut att vara i en liga för sig.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer