Nyhet

Viaplay börjar visa Superior Challenge

Sveriges ledande MMA-organisation Superior Challenge kommer börjar visa sina galor på Viaplay.

I ett pressmeddelande berättar Superior Challenge och Viaplay om samarbetet:

Viaplay är idag nordens starkaste medieaktör inom kampsport i och med lanseringen av sitt nya fighting-paket, Viaplay Fighting. Viaplay och Nordens största MMA-gala Superior Challenge kommer att lyfta svensk MMA, både via Superior Challenge galor samt genom Viaplay Fighting.

Superior Challenge som har arrangerat evenemang sedan 2008 är en av de största bidragande faktorerna till att MMA blivit en av de snabbast växande sporterna i Norden. Organisationen har ökat både nyfikenhet och intresse för sporten vilket har medfört att MMA blivit mer och mer folkligt. Den växande trenden har även gjort det möjligt för organisationen att skapa perfekta förutsättningar och rätt plattform för både MMA-stjärnor och MMA-talanger. Superior Challenge är även Nordens största producent av MMA-fighters till världens främsta MMA-organisation UFC. Sedan årsskiftet sänds UFC exklusivt på Viaplay i hela Norden och kanalens kampsportssatsning förstärks nu ytterligare rent underhållningsmässigt med adderingen av Superior Challenge.

Superior Challenge har sedan starten slagit både besöksrekord och tittarrekord i TV, samt haft fler tittare än alla nordiska MMA-program. Superior Challenge konceptet går ut på att matcha den nordiska MMA-eliten mot världseliten. Organisationen har de högst rankade Nordiska fighterna utanför världens främsta MMA organisation UFC, där majoriteten av de Svenska UFC fighterna tävlat i Superior Challenge både innan och efter UFC. Viaplays abonnenter kommer nu äntligen att tilldelas möjlighet att följa Europas främsta MMA-gala, Superior Challenge genom Viaplay Fighting där nordiska MMA-stjärnor tar sig topprankade fighters från hela världen i värdens största MMA-bur.

Per Nunstedt, sportchef Viasat kommenterar samarbetet

– Det här är en utmärkt serie för att fånga upp ännu fler lokala talanger samt ta greppet på morgondagens stora stjärnor. Det är också ytterligare en tung rättighet för Viaplay Fighting som onekligen är det självklara hemmet för den boxnings- och MMA-intresserade publiken. Det här betyder att Viaplay tar ytterligare ett grepp om den mest intressanta kampsporten. 

Babak Ashti, Grundare Superior Group International fyller i

Genom vårt samarbete med Viaplay har vi nu fått nya förutsättningar att lyfta svensk och nordisk MMA. Viaplay har samlat den absolut bästa kampsporten från hela världen i ett kvalitativt paket, vilket gör det enklare för fighting-intressenter att hitta den mest underhållande kampsporten på ett och samma ställe, vilket är något vi länge efterfrågat. 

Fightermag kommenterar: Givetvis är detta ett bra steg i att skapa en form av Fightpass i Norden. Viaplay har fått en del kritik då tjänsten är relativt dyr och för att se allting på en gala behöver man kombinera med Fightpass vilket ökar kostnaden ännu mer. Många har dock påpekat att genom att lyfta fram mer kampsport kan månadssumman helt klara vara värt det. Samarbetet med Superior Challenge kan otvivelaktigt vara just det som behövs. Ännu mer om Superior Challenge kan hålla flera galor per år.

Grattis Viaplay och Superior Challenge till samarbetet.

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer