Nyhet

IBF beordrar Golovkin att möta Wade

Den som väntar på något gott tröttnar inom kort. Det gäller inte minst för oss som väntar på det eventuella stormöte där mellanviktens konungar Gennady Golovkin och Saúl ”Canelo” Álvarez kommer att spela huvudrollerna, men tyvärr ser det dessutom ut som att vägen dit, blir något långtråkigare än förväntat.

I väntan på höstens eventuella möte mot Saúl ”Canelo” Álvarez måste Gennady Golovkin göra ett obligatoriskt försvar av sin IBF-titel, men då Tureano Johnson ådragit sig en axelskada och Billy Joe Saunders (tyvärr) förhandlat sig ut ur fajten, tvingas organisation titta än längre ned på rankinglistan. Och där har de hittat den hittills obesegrade, men likväl oprövade, Dominic Wade.

wade
Foto: Stephanie Trapp / Showtime

”Knockout-kungen från Kazakstan har potentialen att sopa banan med Wade och hans karriär, och frågan är om Haymon kommer att tillåta det.”

Inte hört talas om honom? Inget att skämmas över. Wades enda signifika kom mot 42-årige Sam Soliman, och den var av det kontroversiella slaget. Nej, 25-åringen från Largo, Maryland skulle inte komma undan lika lättvindigt mot Golovkin som han gjorde mot Soliman, ett faktum amerikanens promotor Al Haymon lär vara smärtsamt medveten om. Knockout-kungen från Kazakstan har potentialen att sopa banan med Wade och hans karriär, och frågan är om Haymon kommer att tillåta det.

Tyvärr känns Golovkin – Wade som en dåligt filler-avsnitt i en serie där man bara vill att storyn ska gå framåt. Men det är ju ändå bättre än ingenting alls, eller?

 

Foto: Joe Camporeale, USA TODAY Sports

 

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer