Nyhet

Två kampsportare bland Viasats nya OS-experter

OS i Rio väntar oss i augusti. Boxning, fäktning, fristilsbrottning, grek-romersk brottning, judo och taekwondo är de kampsporter som ingår i de olympiska spelen. Viasat presenterade tidigare sin nya TV-trupp som kommer att synas i TV under OS i Rio. Bland dem finner vi två kampsportare: Dragomir Mrsic och Martin Lidberg.

Citerat från Viasatsport:

Dragomir Mrsic
Ålder: 46.
Bakgrund: Pionjär inom svensk taekwondo. Blev nordisk mästare 1987. SOK-tränare.
Roll i sändningarna: Taekwondo-expert och kampsportsreporter.
Kommentar om OS-uppdraget: Jag missade OS som SOK-tränare så därför känns det fantastiskt att det blir ett OS ändå. Jag älskar idrott, och sedan är allt det andra bonus – OS, Rio och Viasat. Jag tycker det är viktig att förmedla det spontana och ärliga.
Kommentar om svenska OS-chanserna: Nikita Glasnovic och Elin Johansson är kvalificerade men inte uttagna. Framför allt Elin är riktigt bra. Det finns platser kvar på killsidan så möjligheterna finns, så det känns spännande.

Martin Lidberg
Ålder: 42.
Roll i OS-sändningarna: Brottningsexpert.
Bakgrund: Brottare med ett VM-guld och tre EM-guld. Deltagit i tre OS.
Kommentar om OS-uppdraget: Jag brinner verkligen för brottningen, och det är en stor ära att få jobba med ett ett OS. Med min erfarenhet vet jag vad det handlar om. Och det ska bli kul at visa upp vår fina sport, som fått dålig rykte med korruption och konstiga regler. Men som efter flera förändringar återigen blivit roligare och intressantare.
Kommentar om svenska OS-chanserna: Tre damer är ju klara. Jenny Fransson har vuxit och bara blivit bättre och bättre. Sofia tog VM-silver senast, men var bara en poäng ifrån omöjliga Yoshida. Får hon allt att stämma kan hon ta guld. Hennes syster Johanna är bland de sex bästa i världen så hon kan också ta medalj. Sedan tycker jag det ljusnat på herrsidan, men tyvärr sliter de med en del skador. Det största hoppet är tungviktaren Johan Eurén, men han drabbades ju av en svår knäskada där operationen tyvärr inte blev lyckad. Det blir en kamp mot klockan om han ska hinna kvala in.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer