ArtikelNyhet

Flera nya studier om MMA

MMA har kommit för att stanna och nu när sporten blivit mer accepterad har också behovet av forskning ökat. Under 2015 genomfördes en ny studie i Sverige.

Vi rapporterade nyligen om den medicinska artikeln som skrevs av läkare angående viktklasser. Det sker också nytänk av SMMAF angående reglerna för Shootfighting och Amatör-MMA i Sverige. Flera bettingbolag utför egna studier kring bettingen vilket också innehåller djupdykningar i tittarnas vanor när det kommer till sporten.

Under våren har en forskargrupp från Sahlgrenska Universitetssjukhuset drivit ett forskningsprojekt som tittar på hur vanligt det är med hjärnskador och hjärnskakning i MMA.

Sahlgren

Att vi får relevant ny fakta när det kommer till riskerna med sporten MMA (tävling) är förstås väldigt välkomnat. I våras undersökte de på huruvida tävlande i shootfighting och amatör-MMA fick förändrade resultat på neurologiska och kognitiva tester.

I samband med kvartsfinalerna på SM tittade forskarna på hur hjärnan påverkas med hjälp av specifika hjärnskademarkörer. Prov togs innan och efter match för att mäta skillnader. Alla tester har varit frivilliga och anonyma.

Nu väntar vi intresserat på resultaten.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer