Nyhet

Canelo klar favorit inför helgens stormöte

Oddsbolagens siffror är färgade i rött, vitt och grönt inför helgens stormöte mellan två av sportens absolut främsta; Saúl ”Canelo” Álvarez och Miguel Cotto. Vi försöker att reda ut varför.

Med blott två dagar kvar till höstens absolut mest efterlängtade möte är det alltså  superstjärnan Canelo Álvarez som får bära favoritskapet mot Miguel Cotto, i vad som – med all säkerhet – kommer bli ännu en klassisk drabbning mellan två av de kanske mest boxningstokiga nationerna på planeten; Mexiko och Puerto Rico.

Odds via oddsshark.com

Så vad grundar sig oddsen på? En konservativ gissning vore att åldern i detta fallet spelar en stor roll. 25-årige Álvarez (45-1-1,32KO) anses vara i sitt livs form, och med tre raka segrar över tufft motstånd i Alfredo Angulo, Erislandy Lara och James Kirkland, är det svårt att protestera – även om segern mot kubanen Lara var så knapp den kunde bli.

Den tio år äldre Cotto (40-4,33KO) har varit desto inaktivare, och bara snittat en match per år under perioden 2013-2015. Men sedan Puertoricanen, något överraskande, blev utmanövrerad av Austin Trout 2012 har han, med Hall of Fame-tränaren Freddie Roach vid sin sida, radat upp tre segrar på lika många matcher. Men trots tyngden i motståndarnamnen Rodriguez, Martinez och Geale gör ändå omständigheterna att vågskålen även här tippar över i Álvarez favör. Det krävdes ingen optiker för att se de knäproblem som omvandlade en annars rörlig Sergio Martinez till ett rostigt kylskåp i fjol. Eller att Daniel Geales energi på förhand var fullkomligt dränerad till följd av den viktnedgång australiensaren tvingade ta sig an i somras.

Sammanfattningsvis kan man säga att det råder en viss osäkerhet kring Cottos faktiska form, vilket straffas hårt av bettingbolagen. Något orättvist kan tyckas, men för er som tror att gammal är äldst, är det ett gyllene läge att dra in lite extra stålar.

Canelo spelas till ~1,3 x pengarna och Cotto till ~3,70.

 

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer