Nyhet

Elin Öberg plockar silver i Wushu-VM

I Jakarta har världsmästerskapet i Wushu precis huserat där 18-åriga Elin Öberg lyckades knipa ett imponerade silver. Även Karl Albrektsson och Robin Larsson fick med sig varsin medalj hem av bronsvalör.

I Sverige har den första snön sakteliga börjat falla och många har säkerligen utbrustit i ljudliga suckar över att återigen tvingas skrapa rutorna på bilen. I Jakarta, där det svenska Wushu-landslaget för närvarande befinner sig, uppgår temperaturen kring 40 grader. Här har de svenska representanterna deltagit i den trettonde upplagan av världsmästerskapen i Wushu. En utav de tävlande var 18-åriga Elin Öberg som under gårdagen slogs för en guldmedalj mot Kinas Ling Ling Liu. Den svenska 18-åringen uppvisade ett genomgående lugn under hela turneringen, något som bådade gott inför finalen. Tyvärr blev kinesiskan numret för stort och Elin fick nöja sig med ett mycket välförtjänt silver efter att ha förlorat matchen med 0-2.

Svenska truppens prestationer gav även utdelning på bronssidan där två till medaljer förvärvades. Där lyckades Karl Albrektsson och Robin Larsson knipa varsin bronspeng i viktklasserna +90kg för Albrektsson och Larsson i -90kg.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer