KrönikaNyhet

IMMAF – European Open Birmingham 2015 del 2

Europeiska Öppna mästerskapen i Birmingham är nu i full gång och svenska MMA-landslaget är på plats. Rapporterar gör Anders ”Taxi” Ohlsson, Team Trainer för landslaget.

Tisdag 17/11

Klockan är 23 och Irman har precis anlänt, provvägt sig och nu beställt en rejäl hamburgertallrik. Fördelen med tungviktare är att det räcker med ett toabesök eller två och en rask 500 meterspromenad så har dom loosat 2-3 kg :)

Big guy

Jag och Serdar anlände hotellet i Birmingham strax efter 14 och har ägnat dagen åt att reka var vi ska befinna oss på tävlingsdagarna och hur vi tar oss dit från truppens hotell mm.

PartyVi har även ätit en delikat måltid på hotellet, om den verkligen var delikat eller om det är jämförelsen med KLMs fantastiska lunch på flyget vet jag inte. De valde att servera en 15cl Cola tillsammans med en väderkvarnsformad pepparkaka! Mm mm mm!!!

Under kvällen blev det även lite discogym för min del och Serdar slog lite plattor innan vi testade bubbelpoolen och ångbastun.

Imorgon är det då dags för truppen att samlas för registrering, invägning och att komma på plats på hotellet, checka vikten mm

I övermorgon börjar allvaret och det är dags att dela ut svenska knogmackor till allehanda nationaliteter.

Torsdag 19/11

Imorse var tanken att jag skulle ha bloggat om gårdagen men förändringar i matchningarna där infon gick ut runt 04.00 gjorde att det blev en allt annat än lugn morgonstund.

Jag återkommer till det och berättar lite snabbt om gårdagen.

På förmiddagen sysslade jag med administration i form av registrering av fighters och kolla upp hur allt funkade kring den. Kl 14 var det då dags för vår första samling med hela truppen. Vi drog lite snabb information innan det var dags för registrering och invägning på Hilton Metropole. Därefter var det dags för lottning, som gick betydligt smidigare än på VM.

Detta till trots fick vi vänta till 01.00 innan vi visste exakt vilka som skulle gå match idag.

Eller visste och visste, trodde att vi visste visade det sig. Kl 04.00 kom det alltså ut info om att matcherna ändrats. Det upptäckte vi runt 07 och då blev det bråttom. De flesta var lugna viktmässigt men Robin fick vi tag på precis när han, i tron om att han inte skulle gå match, hade dragit i sig en rejäl frukost.

Bara att ta tjuren vid hornen, stoppa fingrarna i halsen och hugga en taxi till hotellet där vi väger in. Efter en otrolig krigarinsats i bastun hade han gått ner ca 2 kg på 45 min och var redo för match.

Väntan

Matcher för dagen:

Vaselin
Först ut var Oskar. Han kunde från start styra matchen i det stående och när motståndaren gick in för att plocka ner kunde Oskar säkra en stående giljotin. 54sek stod klockan på och en riktigt skön start på mästerskapet!

Vinst

Näste man ut var Axel. Han mötte en relativt lång snubbe som lyckades hålla matchen på sin distans. Första ronden och även ungefär halva andra ronden vann han på detta innan Axel vände hela matchbilden med dominant brottning, nedtagningar och stabil positionsbrottning. Tyvärr kom vändningen något försent och domarna dömde matchen till förlust med siffrorna 2-1.

Joel levererade en stabil insats där motståndet bjöd upp till dans, men Joel gjorde vad som krävdes för att kamma hem en relativt enkel poängvinst.

Robin
Så kommer vi då till Robin som krigade sig ner i vikt och var redo för fight. Vi får då reda på att han inte ska gå match utan är vidare till dag två. Bara att slappna av och ladda om till morgondagen tänkte vi… icke då! Kontraorder och match ca 25 minuter senare. Inte på nåt sätt en optimal uppladdning men Robin krigade ändå på bra under tre ronder men dagens strapatser tog ut sin rätt och orken tröt. Förlust på poäng men vi är alla imponerade över viljan och jävlaranammat hos Robin! Hatten av!

Ante går in och ser lugn och trygg ut. Trycker upp motståndet mot buren och får så när in en giljotin. Han fortsätter att dominera i brottningen och framförallt i markkampen. I andra ronden ger det resultat i form av en giljotinvinst. En riktigt stabil insats.

Rostem
Rostem siste man ut och det är relativt jämnt i stående fighten. Men när Rostem växlar upp och går på nedtagning hänger inte motståndaren med och har inget att sätta emot. Rondklockan ringer och andra ronden ter sig likadant men väl på marken igen kan Rostem etablera mount och slå tills domaren bryter. Vinst på tko och en skön start på turneringen.

Ringblom och co

Kvällen har tillbringats i hotellets restaurang, lite chill och väntandes på info om morgondagens fighter. Blir många svenskar i burarna imorgon!

Go Team Sweden

Hela gårdagens resultat hittar du här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer