Nyhet

Sanny Dahlbecks missar sin titelmatch

Med endast tre dagars varsel går K-1 WGP ut med att titelmatchen i -70kg ställs in. En match där Sanny Dahlbeck skulle möta den regerande mästaren Marat Gregorian den 21 november.

Efter en tids träning i Thailand var det enligt plan att Sanny Dahlbeck skulle landat i värdlandet Japan inför hans stundande titelmatch under K-1 WGP. Men, planen har fått ändrats helt och hållet. När Fighter Mag kontaktar Sanny själv så berättar han att han nyligen insjuknat i influensa och haft hög feber under ett antal dagar. På grund av hans rådande sjukdomsbild har läkare därför gett honom stopptecken.

– Jag blev sjuk förra torsdagen och det har hållit i sig sen dess. Och i tisdags blåstes det av för att jag inte blev bättre. Marat är en sjukt stark motståndare och jag ville verkligen gå mot honom men jag kan inte gå mot honom om jag inte är 100% fokuserad och frisk.

Han kommer därav inte att kunna fullfölja den planerade matchen den 21 november. Nu är planen att stanna i kvar i Thailand där han befinner sig just nu och fortsätta sin träning.

–Jag åker mest till Thailand innan matcher för att kunna fokusera helt på träningen och inte behöva tänka på en massa saker runtom. Planen nu är att vila ett litet tag och bli frisk, sen försöka få en bra match här i Thailand istället, eftersom jag ändå kommer vara här minst till nyår.

När ett nytt möte mellan honom och Marat Gregorian skulle kunna äga rum vet han inte själv. Närmast i tiden ligger nu hans match på YOKKAO i mars, som ni kan läsa om här!

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer