Krönika

Krönika: Galorna som hamnat i skymundan av UFC 200.

På lördag natt är det dags för UFC 200 där Daniel Cormier och Jon Jones möts i oktagonen om mästarbältet i lätt tungvikt, och Brock Lesnar gör comeback då han möter Mark Hunt. Detta matchkort är ett av de starkaste som UFC någonsin haft och få MMA-fans har missat detta. Däremot har två UFC galor hamnat lite under radarn: ”UFC Fight Night 90” den 7 juli och ”The Ultimate Figter 23 Finale” den 8 juli och jag tänkte gå igenom några av de intressantare matcherna på dessa kort.

Nyhet

MMA-frossa i veckan! (v 27)

Då var vecka 27 igång. Den välkända veckan på året där det händer ofantligt mycket på MMA-väg. Denna vecka innebär International Fight Week för UFC. Varför? Jo. På tisdag är det dags för VM i amatör-MMA att gå av stapeln. VM avslutas på torsdagen med en gala i form av UFC Fight Night 90, och dagarna därpå kommer både TUF 23 finalen och UFC 200 att betas av.

Under tre dagar kommer tre UFC-evenemang att arrangeras, samt en upplaga av Cage Warriors. Vi kommer under dessa dagar att få skåda UFC-titelmatcher i lättvikt, bantamvikt (damer), lätt tungvikt och stråvikt (damer). I Cage Warriors väntar titelmatch i lättvikt, samt att en ny mellanviktsmästare ska koras.

Schemat i sin helhet, inklusive alla matchkort, ser ut som följande: