Krönika

Krönika: Galorna som hamnat i skymundan av UFC 200.

På lördag natt är det dags för UFC 200 där Daniel Cormier och Jon Jones möts i oktagonen om mästarbältet i lätt tungvikt, och Brock Lesnar gör comeback då han möter Mark Hunt. Detta matchkort är ett av de starkaste som UFC någonsin haft och få MMA-fans har missat detta. Däremot har två UFC galor hamnat lite under radarn: ”UFC Fight Night 90” den 7 juli och ”The Ultimate Figter 23 Finale” den 8 juli och jag tänkte gå igenom några av de intressantare matcherna på dessa kort.

UFC Fight Night 90 – 7 juli:

På detta kort har vi en riktigt intressant huvudmatch, en match om världsmästarbältet i lättvikt: Rafael Dos Anjos vs. Eddie Alvarez. Eddie Alvarez som lämnade Bellator MMA och kom till UFC 2014 fick en tuff start på sin UFC karriär med en poängförlust mot Donald Cerrone, men har efter det radat upp två vinster mot stora namn i lättviktsklassen: förre detta Strikforce mästaren Gilbert Melendez och förre detta WEC och UFC världsmästaren Anthony Pettis. Alvarez har dock fått utstå viss kritik för sin taktiska, mer försiktiga taktik i matchen mot Pettis, vilket är olikt honom om man ser till t.ex de klassiska Bellator matcherna mot Michael Chandler. Personligen tycker jag att det var en bra taktiskt genomförd match. Men i intervjuer efter matchen har Alvarez menat att han anpassar sig efter motståndet, möter han någon som går framåt aggressiv, svarar han med samma medel tillbaka.
Tittar man då på Dos Anjos senaste matcher, så är inte han den som backar, vilket ser lovande ut för en underhållande match.
En annan kul match på detta kort är mellan två hårdslående tungviktare: Derrick Lewis som har vunnit 14 av sina 15 vinster via knockout/TKO möter Roy Nelson som av sina 14 knockout/TKO vinster vunnit 10 av dem i första ronden.

Nedan ser du hur hela matchkortet ser ut i dagsläget:

Lättvikt, titelmatch: Rafael Dos Anjos vs. Eddie Alvarez
Tungvikt: Roy Nelson vs. Derrick Lewis
Weltervikt: Alan Jouban vs. Belal Muhammad
Lättvikt: Joe Duffy vs. Mitch Clarke
Weltervikt: Mike Pyle vs. Alberto Mina
Lättvikt: John Makdessi vs. Mehdi Baghdad
Bantamvikt: Anthony Birchak vs. Dileno Lopes
Bantamvikt: Russel Doane vs. Pedro Munhoz
Bantamvikt: Filipe Arantes vs. Jerrod Sanders
Lättvikt: Gilbert Burns vs. Lukasz Sajewski
Bantamvikt: Marco Beltran vs. Reginaldo Vieira
Weltervikt: Vicente Luque vs. Alvaro Herrera

The Ultimate Figter 23 Finale – 8 juli:

På detta kort möts regerande världsmästarinnan i stråvikt Joanna Jedrzejczyk och Claudiá Gadelha för andra gången i UFC, första mötet var i en mycket jämn match från 2014 med ett kontroversiellt domslut. Efter detta har Joanna hunnit vinna mästarbältet från Carla Esparza och dessutom försvarat det två gånger. Claudiá i sin tur har endast gått en match efter första mötet med Joanna, detta mot Jessica Aguillar på UFC 190 i augusti 2015. ”TUF” säsongen som Joanna och Claduiá kommer ifrån som coacher ska dock ha haft rekordlåga siffror, trots dramat de två coacherna emellan. Så det ska bli intressant att se hur kortet hamnar i tittarsiffror, speciellt med tanke på att det går av stapeln dagen innan UFC 200.
En match jag personligen ser fram emot mycket på detta kort är Ross Pearson vs. Will Brooks. Will Brooks som kommer ifrån Bellator MMA som värlsmästare i lättvikt med ett MMA-rekord på 18-1, han har stor potential att bli en toppfighter i UFC och har i mina ögon mött bättre motstånd än Ross Pearson tidigare. Flera fighters med höga förväntingar har dock vacklat i UFC debuten, så det ska bli spännande att se hur Brooks hanterar detta.

Nedan kan ni se hur matchkortet i nuläget ser ut:

Stråvikt, titelmatch: Joanna Jedrzejczyk vs. Claudia Gadelha
Lätt tungvikt: Andrew Sanchez vs. TBD
Stråvikt: Amanda Cooper vs. TBD
Lättvikt: Ross Pearson vs. Will Brooks
Fjädervikt: Doo Ho Choi vs. Thiago Tavares
Lättvikt: Joaquim Silva vs. Andrew Holbrook
Fjädervikt: Gray Maynard vs. Fernando Bruno
Flugvikt: John Moraga vs. Matheus Nicolau
Mellanvikt: Cezar Ferreira vs. Anthony Smith
Lättvikt: Jake Matthews vs. Kevin Lee
Weltervikt: Li Jingliang vs. Anton Zafir

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer