Krönika

Söndagskrönikan: Elin Cederroos inför titelfighten: ”Formen känns riktigt bra!”

När dessa rader publiceras i min Söndagskrönika är det en vecka kvar tills Västerås-tjejen, Elin Cederroos går upp i en av de största dammatcherna (proffs) i svensk boxningshistoria. Cederroos IBF och WBA-titelinnehavare i supermellanvikt tar sig an WBC och WBO-mästaren i samma klass, amerikanskan, Franchon Crews Dezurn (7-1-0, 2 KO). Det handlar således om ett titelenande uppgör som kommer att utse den odiskutable världsmästarinnan i nämnda viktklass.

Nyhet

Bekräftat: Elin Cederoos går upp mot mästarkollegan Franchon Crews Dezurn – fyra VM-bälten på spel

Nu är det officiellt, obesegrade (8-0) Elin Cederroos, från Västerås bekräftade för Fighter Magazine under fredagen att hon de facto kommer att möta amerikanske mästarkollegan, (WBO och WBC i supermellanvikt) Franchon Crews Dezurn (33) på förmatchprogrammet till den upphajpade ”Triller-galan” på ”Loan Depot Park” i Miami, Florida den 19:e juni, där Teofimo Lopez agerar huvudnummer och försvarar sina VM-bälten (WBA, WBO och IBF) i lättvikt mot obesegrade australiensaren George Kambosos Junior, 19-0, 10 KO:s. 

KrönikaNyhet

Elin Cederroos nominerad till Jerring-Priset – Callum Smith tog den enkla vägen mot Canelo

Elin Cederroos  boxartjejen från Västerås, tillika dubble världsmästarinnan i supermellanvikt (WBA/ IBF) blev glädjande nog nominerad till Jerringpriset den här veckan. Det är mycket välförtjänt och riktigt roligt för svensk boxning. Hur går det då till när man blir meddelad om en såpass stor och ärofylld sak. Hur tog Elin det själv, vad gjorde hon när hon blev varse om nomineringen? Jag messade den dubble världsmästarinnan och frågade om just detta!