ArtikelNyhet

Fury möter rivalen Whyte i ett boxningsderby

Ett rekordpublik på 100 000 åskådare väntas till Wembley Stadium när de engelska rivalerna Tyson Fury och Dillian Whyte gör upp om VM-titeln i tungvikt den 23 april. Matchen blir ett av historiens absolut största brittiska boxningsderbyn.
– Jag tänker visa hur bra jag verkligen är. Jag slår män som honom sju dagar i veckan och 62 gånger på en söndag, säger WBC-mästaren Fury.

Efter sin episka trilogi av matcher mot amerikanen Deontay Wilder, anses Tyson ”Gipsy King” Fury numera vara världens bästa tungviktsboxare.
Den 23 april sätter Fury sin WBC-titel på spel mot den engelska rivalen Dillian ”Body Snatcher” Whyte på ett fullpackat Wembley Stadium. Matchen blir ett av historiens absolut största brittiska boxningsderbyn. De 85 000 biljetterna till VM-matchen sålde slut på tre timmar, vilket fick promotorn Frank Warren att ansöka om möjligheten att utöka kapaciteten till 100 000. Det skulle i så fall innebära den största boxningspubliken i Storbritannien efter andra världskriget.

– Efter fyra år med matcher utomlands får jag äntligen komma hem och visa upp mig på världens största scen, på Wembley Stadium inför 100 000 människor, förklarade Fury på presskonferensen där Whyte inte dök upp.

– Whyte kommer få sin största lönecheck i sitt liv, så han borde varit här och kysst och tvättat mina fötter. Han har tur som lever under min era.

Fury beräknas tjäna omkring 280 miljoner för matchen, medan Whyte får ”nöja” sig med cirka 70 miljoner.

Furys sista strid?
Manchestersonen Fury är obesegrad som professionell (31-0-1, 22 KO), och har aviserat att detta kan bli hans sista match i karriären. Whyte (28-2, 19 KO) från Brixton, London, har varit en av de främsta utmanarna i flera år och fått bida sin tid i väntan på den stora chansen som till sist uppenbarat sig.
Whyte skulle egentligen mött det svenska tungviktshoppet Otto Wallin den 30 oktober i fjol, men drog sig ur med hänvisning till en axelskada.
– Det var så klart frustrerande för mig att Whyte backade ur som han gjorde när vinnaren i vår match egentligen skulle ha fått möta Fury. Det är nu inte så mycket jag kan göra åt det, utan det är bara att köra på och vinna mina matcher så får jag en ny chans snart, förklarade Wallin till Viaplay.

Smartare och bättre
Wallin, som är rankad nummer 13 i världen av Boxrec.com, mötte Fury 2019 och pressade engelsmannen i 12 hårda ronder.
Svensken tror att hans gamle antagonist vinner titelmatchen den 23 april.
– Fury är en alltför duktig boxare för Whyte. Han är smartare och har både bättre offensiv och försvar. Whytes chans ligger i att skära av ringen, pressa in Fury i ringhörnorna och jobba där. Fury är dock väldigt duktig på att hålla sig borta så jag tror han kommer utmanövrera Whyte.

VM-matchen sänds exklusivt som pay-per-view på Viaplay, och kostar 499 kr. För aktuella och kommande PPV-evenemang se viaplay.se/ppv.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer