ArtikelNyhet

Jack Hermansson om helgens stormatch: ”Vill bli UFC-mästare”

Natten till söndag, i Las Vegas, ska svensk-norske fightern Jack ”Joker” Hermansson (22-6) ta ett avgörande kliv mot en titelmatch i UFC. I vägen för den svenske MMA-stjärnan står farlige amerikanen Sean ”Tarzan” Strickland (24-3).
–  Jag är på toppen av min karriär och det är bara några få steg kvar tills jag står där som mästare, säger Hermansson inför stormatchen.
Här kommer ett uppdaterat fightcard med mera.
Hermansson vs Strickland är som vi nämnt tidigare huvudmatch på helgens UFC-kort, och segraren kan se fram emot fler stunder i strålkastarljuset.
32-årige Jack ”The Joker” Hermansson (22-6) har efter 22 segrar på 28 matcher sakta men säkert närmat sig toppen av mellanviktsklassen. I dagsläget är han rankad sexa, placeringen ovanför helgens motståndare Sean ”Tarzan” Strickland (24-3-1).
– Jag tycker jag är bättre än honom på det mesta, men det som sticker ut är brottningen och grapplingen. Jag är dessutom snabbare, med bättre fotarbete och är mer precis, säger Hermansson som dock medger att Strickland har farliga kvaliteter, säger Jack till Viaplay.
– Han har bra kondition och är stentuff. Han tar nog stryk bättre än jag gör, det kan jag ge honom. Han har verkligen en haka och kan ta stenhårda smällar utan att gå ned. Trots att Strickland bara blivit avslutad en gång i karriären siktar Hermansson på en tidig kväll. Planen är att avsluta honom så tidigt som det bara går, jag ser inte fram emot en lång match. Du får inte betalt för övertid, fortsätter Hermansson.
VILL KROSSA JACK

Strickland är däremot säker på att förlänga sin segersvit till sex matcher.
– Jag vill inte bara besegra Jack, jag vill krossa honom. Jag avslutar honom i fjärde eller femte ronden, och det kommer att bli blodigt, säger han till UFC.com.
Den 30-årige amerikanen gör sitt värsta för att framstå som en av sportens verkliga ”bad boys”.
– Jag är inte en av de trevliga killarna i sporten. Jag vill ta det du har, krossa det du är. Det är inget jag är stolt över, men det är sådan jag är.

DRÖMMEN ÄR NÄRA
Sverige och Norden väntar fortfarande på sin första UFC-mästare, och Hermansson är övertygad om att det är han som når toppen först.
– Det är drömmen, och anledningen till att jag fortfarande är kvar i sporten. Det gäller bara att sätta ihop ett par vinster till så får jag min chans.

Viaplays sändning från Las Vegas börjar klockan 01.00 natten till söndag, och kommenteras av Magnus Cedenblad och Waldo Zapata.
– Hermansson ska strunta i slagväxlingar, för det är Stricklands bästa chans. Han ska istället fokusera på att vara den mognare och mer rutinerade MMA-fajtern och sätta sin brottningsbaserade press, då tror jag han kan avsluta Strickland med sitt effektiva ground and pound, förklarar Zapata.

HUVUDKORT
Startar klockan 01:00 och sänds på Viaplay

• Mellanvikt: Jack Hermansson  vs. Sean Strickland
• Mellanvikt: Punahele Soriano vs. Nick Maximov
• Weltervikt: Shavkat Rakhmonov vs. Carlston Harris
• Mellanvikt: Sam Alvey  vs. Brendan Allen
• Mellanvikt: Tresean Gore vs. Bryan Battle
• Fjädervikt: Julian Erosa vs. Steven Peterson
UNDERKORT
Startar klockan 22:00 och sänds på UFC Fight Pass

• Bantamvikt: Miles Johns vs. John Castaneda
• Fjädervikt: Hakeem Dawodu  vs. Michael Trizano
• Mellanvikt: Chidi Njokuani vs. Marc-André Barriault
• Bantamvikt: Alexis Davis vs. Julija Stoliarenko
• Lätt tungvikt: Jailton Almeida vs. Danilo Marques
• Weltervikt: Jason Witt vs. Phillip Rowe
• Flugvikt: Malcolm Gordon vs. Denys Bondar
Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer