ArtikelNyhet

MMA-SM DEN 18-19 FEBRUARI: MATCHKORT, INTERVJU & INFORMATION OM STREAM

Nu är det äntligen dags för MMA-SM! Kvalmatcherna drar igång den 18 februari 13:00 och avslutas med en finalgala den 19 februari med start 18.00. Du ser eventet på plats i Skövde eller som vanligt via FighterTV.se – som sänder galan från första till sista matchen. Här nedan hittar du mer information och matchkortet, samt en intervju med en av arrangörerna, Christian Khalaf, som berättar lite om MMA-SM – och om klubben Coloseum Fightcenter som är organiserande klubb.

Först och främst: Superkul att vi äntligen får ett MMA-SM! Berätta om vad vi har att förvänta oss?
– Vi har haft många utmaningar i uppbyggnaden kring MMA-SM i år. Vi fick frågan tidigt och tackade ja i höstas när förutsättningarna såg bra ut, sedan kom nya restriktioner, följt av ytterligare skärpta restriktioner kring jul. Vi beslutade ganska sent att vi kommer att genomföra SM, oavsett restriktioner.
– Och så, äntligen, kom beskedet om släppta restriktioner med start bara veckan innan evenemanget äger rum. Vi hoppas att vi kan boosta intresset de sista veckorna för att sälja slut precis som vi brukar. Kvalet avgörs på fredagen, då försöker vi plöja igenom matcherna i god tid. Efter det är avgjort möblerar vi om lokalen och förbereder inför lördagens finaler på kvällen.

Det är flera tidigare SM-, EM- och VM-medaljörer anmälda.
– Jag tror att vi kan förvänta oss ett väldigt taggat startfält, då det har varit färre tävlingar under året än vi är vana vid.
– Anmälningarna är öppna i ett par dagar till, och trots lättade restriktioner så vet vi ju att väldigt många har varit eller är sjuka nu så det är svårt att sia om antal deltagare men jag hoppas vi ska kunna komma i närheten av siffrorna från de senaste SM som gjordes för två år sen, som då landade på 95 anmälda!

Några potentiella matcher som du ser särskilt framemot?
– Jag ser såklart fram emot att se gänget från min hemmaklubb lite extra. Och så hejar jag såklart även vår tidigare representant Jessica Andersson som nu är bosatt i Gävle och tävlar för Söders Fight Gym. Utöver det så får nog kvalet på fredagen avgöra om jag ser fram emot någon särskild final lite extra. Vi får också se hur mycket tid som finns att faktiskt sitta ner och titta på matcherna för oss som jobbar.

Det här är ert första SM och för de som inte vet något om Coloseum Fightcenter – kan du berätta lite er klubb och ert engagemang?
– Colosseum Fightcenter drivs som så många andra föreningar ideellt, med strax norr om 200 medlemmar. Föreningen startade faktiskt som en ren kickboxningsklubb, och vid ett generationsskifte i klubben skolade vi om oss och ändrade stil till thaiboxning och i ungefär samma skede lades även MMA till.
– Gladiatorspelen har arrangerat galor i drygt tolv års tid och är ett sidoprojekt som tillhör Coloseum. I normala fall genomför vi en thaiboxningsgala per år, och för fyra år sedan vidgade vi oss och har sedan dess även arrangerat en MMA-gala per år. Vi har valt att lägga våra MMA-galor som ligatävlingar, egentligen av den anledningen att de flesta galor som görs idag fokuserar på proffs- eller handplockade A-klassmatcher. Vi vill kunna ge samma plattform, och samma upplevelse till de som inte tagit sig dit ännu.

Hur ser det ut – är man välkommen att besöka galan?
– Vi har planerat galan i flera scenarion gällande restriktioner och hur dem ligger. Nu står det äntligen klart att de lättas före SM vilket innebär att vi kan ta emot mer publik än vi från början trodde.

Stort tack Christian och lycka till med eventet. Och självklart önskar Fighter även alla Fighters lycka till!

MATCHKORTET OCH SÄNDNINGEN VIA FIGHTERTV

Du ser samtliga matcher, direkt från Valhall, Skövde via www.FighterTV.se Sändningarna kommenteras av Calle Andersson och Sebastian Vendel-Martinez. Via SMMAF kan du läsa mer om regler och du hittar alla anmälda till SM här.

SM-Kval: Fredag 18/2.
Sändningen startar 13.00 (insläpp på plats 12:00).
Streaminglänk: https://www.fightermag.se/fightertv/?live=62009
Plats: Skövde kulturhus, Valhall (ingen åldersgräns under kvalet)

Finalgala: Lördag 19/2.
Sändningen startar 18.00 (insläpp på plats 17.30).
Streaminglänk: https://www.fightermag.se/fightertv/?live=62010
Plats: Skövde kulturhus, Valhall (finalgalan har 18-års åldersgräns)

Om du är på plats i Skövde så besök www.gladiatorspelen.com för mer info och biljetter.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer