Nyhet

Fight Club Rush 9: Matchkort

Nu på lördag den fjärde september är det så dags för Fight Club Rush (FCR) nionde gala i Västerås. Precis som förra gången bjuds vi på ett smörgåsbord fullspäckat med både uppstickare och veteraner. Nedan hittar du en genomgång av matchkortet, tider och var du kan se FCR9. Eventet startar redan kl. 13:15 på FCRs YouTube-sida, och kl. 15.00 drar huvudkortet igång på UFC Fight Pass. Perfekt som uppvärmning till UFC Fight Night 191!

ARBI MEZHIDOV VS SAHIL SIRAJ
Huvudmatchen består av lättviktsmötet mellan österrikaren Arbi Mezhidov och Göteborgsfightern Sahil Siraj. Den tidigare Bellator-fightern Arbi ”AlphaWolf” Mezhidov (13-5-0) kommer in med två raka förluster i bagaget och mötet mot Siraj ser ut att bli hans tuffaste test hittills i karriären. Men allt kan ju hända i MMA… Senast vi såg Sahil Siraj i buren var under Brave 39 i augusti förra året då han besegrade Gregorio Davide la Torre via domslut – den första gången svensken gått tiden ut i MMA. Siraj är obesegrad som MMA-proffs med 5-0 i record och nu siktar han på en ny KO-vinst (Siraj har för övrigt 58 matcher i thai- och kickboxning – med endast tre förluster).

JONNY TOUMA VS ZORAN MILIC
I den delade huvudmatchen skulle vi ha fått se Jonny Touma och Abdurakhman Nasrutdinov, men på grund av sjukdom så ställs nu Touma (2-0) i stället mot Zoran Milic (1-0) i en rematch. De mötes första gången 2017 i Shoot Challenge 26 under amatör-MMA-regler och den gången vann Touma via en huvudspark i rond två. Nu får Västerås-sonen Milic revanschchans på hemmaplan, när de nu möts på nytt under professionella MMA-regler.

JOSEFINE LINDGREN KNUTSSON VS ELIZABETH RODRIGUES
Allstarsfightern Josefine ” Little Thunder” Lindgren Knutsson (1-0) kommer att gå sin andra proffsmatch och möter denna gång Elizabeth Rodrigues (3-3) från Venezuela. Josefine hr tagit både guld och brons i thaiboxnings-VM, samt är K-1 flugvikt Grand Prix-finalist 2019. Från och med mars 2021 är Josefin femte rankad pund-för-pund bland kvinnliga thaiboxare i världen. Rodrigues har bland annat besegrat Elin Öberg (på AKFC 2, 2019).

AMIR MALEKPOUR VS ALEXANDER LÖÖF
Amir Malekpour (1-1) har representerat svenska landslaget och har utmärkt sig med både guldmedaljer på SM och EM innan han klev över till proffs. Alexander Lööf, som representerar Västerås Fight Club, är även han en tidigare landslagsfajter, men som nu gör proffsdebut på hemmaplan. 2019 fick Lööf lite extra uppmärksamhet då han knockade den tidigare europamästaren Eduard Kexel på VM.

KHALED LAALLAM VS DANIJEL GRBIC
Khaled Laallam har representerat det svenska MMA-landslaget och kammat hem guldmedaljer på både SM och VM, samt en silvermedalj på EM. Efter vinsten på världsmästerskapen 2017 prisades Laallam som årets bästa manliga atlet av Internationella MMA-Förbundet, IMMAF. Nu är Laallam tillbaka i FCR och möter Malmöfightern Danijel Grbic, som även han plockat SM-guld i MMA och som har gått segrande ur sina nio senaste matcher på svensk mark. Som kuriosa kan berättas att bägge dessa herrar har mött Khamzat Chimaev – och förlorat mot honom via submission i rond två!

RAHMADS STROMANIS VS KARAR AL-JABERI
Huvudkortet inleds med Örebrofightern Rahmads Stromanis (1-0) som stod för en riktig succédebut på FCR 8 i våras med tillhörande knockoutvinst för att möta Helsingborgaren Karar Al-Jaberi (2-3).


FIGHT CLUB RUSH 9: MATCHKORT OCH TIDER

Galan kan ses på plats och det finns ett fåtal biljetter kvar att köpa via Ticketmaster. Eventet startar redan kl. 13:15 på FCRs YouTube-sida, och kl. 15.00 drar huvudkortet igång på UFC Fight Pass.

Huvudkort

Lättvikt: Sahil Siraj vs Arbi Mezhidov

Catchvikt 59 kilo: Abdurakhman Nasrutdinov vs Jonny Touma

Stråvikt: Josefin Lindgren Knutsson vs Elizabeth Rodrigues

Flugvikt: Zoran Milic vs Shawn Marcos Claudina Da Silva

Bantamvikt: Amir Malkpour vs Alexander Lööf

Mellanvikt: Khaled Laalaam vs Danijel Grbic

Lättvikt: Rahmads Stromanis vs Karar Al-Jaberi

 

Underkort

Tungvikt: Fatih Aktas vs Nermin Hajdarpasic

Bantamvikt: Ilaz Zabelaj vs Basir Safdari

Weltervikt: Alexander Lindgren vs Rick Gangia Mikkelsen

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer