Nyhet

Superior Challenge 23: Andreas Ståhl möter Alan Langer

Efter tio år är den svenska UFC-veteranen Andreas Ståhl tillbaka för match i Sverige och i Superior Challenge. Han är planerad att möta Alan Langer från Polen den 25 september på Superior Challenge 23.

Andreas ”Real Steel” Ståhl (pro MMA-record 12-4-0), är tillbaka i Superior Challenge. Ståhl, föddes i Skellefteå men flyttade senare till Umeå där han fortfarande är bosatt. 33-åringen började sin kampsportsresa med brottning endast 6 år gammal och blev senare svensk mästare i grek-romersk brottning. Som 19-åring sadlade Ståhl om till MMA och debuterade som proffs 2009. År 2010 gick han sin andra match som proffs på Superior Challenge 6 och 2013 var sista gången han tävlade i Sverige. 2015 kom han in i UFC och därefter tävlade Ståhl i olika organisationer runtom i världen. Senast Ståhl gick match var under 2019 och anledningen till det är att organisationen som han var under exklusivt kontrakt med inte lyckades ge honom några matcher på två år. Nu är Ståhl fri från det avtalet – och är sålunda redo för nya stora utmaningar på hemmaplan i Superior Challenge.

Nästa motståndare blir Alan Langer (pro MMA-record 11-8-0). Den polska 31-åringen har bakgrund inom Karate, har 8-0 i amatör-MMA-record och varit polsk mästare i amatör-MMA, och regional ADCC-guldmedaljör. Langer debuterade som proffs 2009 och har vunnit majoriteten av sina vinster via submission. Han har trots pandemin lyckats hålla sig aktiv genom att gå en match under förra året och den senaste i maj tidigare i år. 

”Vi är stolta över att kunna presentera för den svenska MMA-publiken att Ståhl är tillbaka i Superior Challenge. Han är ett värdefullt tillskott till organisationen och kommer att addera stort värde till welterviktsdivisionen,” säger Babak Ashti, grundaren av Superior Challenge och fortsätter:
”Langer är en duktig grappler som inte drar sig från att gå in i slagväxlingar och han ställs nu mot Ståhl som är en hårt slående brottare. Det lutar åt en riktigt underhållande match”.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer