ArtikelNyhet

Inför UFC 266: Snart dags för supergala

Nu när det är mindre än en månad kvar kan nedräkningen till UFC 266 börja på allvar. Det blir fullt artilleri: bälten på spel, publik, T-Mobile Arena, hela köret. Sista helgen i september smäller supergalan, det här är vad du behöver veta.

Kronan på verket den 25 september blir en titelmatch mellan mästaren Alexander Volkanovski och grapplingesset Brian Ortega, vilka du fått en rejäl dos av på sistone om du hängt med i The Ultimate Fighter, där rivaliteten fått frodas. Matchen har varit inbokad tidigare, men Volkanovski behövde dra sig ur på grund av att han drabbats av covid-19 och behövde tid att återhämta sig. Volkanovski siktar på ett snabbt, stående avslut, och medger att Ortega har en bra haka. Om det inte räcker med spänning så kan du allt skapa mer genom att betta på bonuskod-se.com.

– Många tror att det inte kan göras eftersom han är tålig, men jag tror definitivt att jag kan klara det. Det är mitt mål: att gå in och avsluta, sa australiensaren till mmajunkie.com.

Vi får hoppas att det blir minst lika underhållande som förra gången Ortega fick en titelchans, då han blev på tok för påpucklad för sitt eget bästa (Max Holloway fick vinsten i fjärde ronden efter att läkarna sett nog).

STARK KANDIDAT FÖR MATCHBONUS

Kvällens tredje sista match lär vara en lågoddsare för Fight of the Night: Nick Diaz mot Robbie Lawler. Det har redan hunnit gå 17 år (!) sedan deras senaste möte, som slutade med KO-vinst för Diaz. Nick har vi inte sett i UFC sedan 2015, då han fick fem års avstängning efter att ha testat positivt för marijuana i samband med matchen mot Anderson Silva. Nätets medborgare brukar skoja om att brorsan Nate Diaz inte förlorar matcher, han får bara inte tillräckligt med tid för att vinna dem. Och fastän mötet mellan Diaz och Lawler varken är huvudmatch eller titelmatch ska matchen ske i fem ronder, vilket är minst sagt sällsynt.

STARK KANDIDAT FÖR PRESTATIONSBONUS

Om tuffa Lauren Murphy mot all förmodan plockar flugviktsbältet från orubbliga Valentina Shevchenko, så blir det en underdogvinst av samma kaliber som Holly Holms huvudspark på Ronda Rousey.

Shevchenko är en storfavorit, -1250 enligt de officiella oddsen. Inte konstigt. Damernas flugvikt är förmodligen UFC-divisionen som har den mest överlägsna regenten. I april såg vi henne senast, då hon krossade den respektingivande Jessica Andrade och fick det hela att se busenkelt ut. Efter det var frågan – vem ska man ens ställa mot Shevchenko? Lauren Murphy är rankad trea i viktklassen och fått titelchansen efter en tvåårig femfaldig vinstsvit, senast såg vi henne i juni där hon fick en delad domslutsvinst mot Joanne Calderwood.

Inget illa menat, men ärligt talat känns detta lite som att bära fram ett offerlamm till buren…

SÅ LYDER RESTEN AV KORTET

Så som regeln är när det vankas supergalor är det frestande att säga ”ingen nämnd ingen glömd” när det gäller övriga matcher. Allt ser lovande ut, utom sändningstiderna för oss i Europa. Tidiga underkortet börjar vid midnatt, underkortet klockan två på natten, och huvudkortet klockan fyra på söndagsmorgonen.

Här nedan kommer hela kortet med stark reservation för ändringar. Några exempel på möten som planerades till UFC 266 men tvingats flytta är titelmatchen i tungvikt mellan Jan Blachowicz och Glover Teixeira (flyttat till 30 oktober), samt en match mellan Tatiana Suarez och Roxanne Modafferi.

HUVUDKORT  

Fjädervikt – Alexander Volkanovski vs. Brian Ortega

Flugvikt – Valentina Shevchenko vs. Lauren Murphy

Weltervikt – Nick Diaz vs. Robbie Lawler

Tungvikt – Curtis Blaydes vs. Jairzinho Rozenstruik

Flugvikt – Jessica Andrade vs. Cynthia Calvillo

UNDERKORT 

Bantamvikt – Marlon Moraes vs. Merab Dvalishvili

Lättvikt – Dan Hooker vs. Nasrat Haqparast

Tungvikt – Shamil Abdurakhimov vs. Chris Daukaus

 

TIDIGT UNDERKORT

Flugvikt – Manon Fiorot vs. Mayra Bueno Silva

Mellanvikt – Karl Roberson vs. Nick Maximov

Weltervikt – Matthew Semelsberger vs. Martin Sano Jr.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer