Nyhet

Superior Challenge 18: Westlund möter Bellator-veteran

Adam Westlunds två senaste matcher har båda blivit omnämnda som några av Sveriges bästa matcher genom tiderna. Nu ställs den svenska MMA-stjärnan mot Bellator-veteranen Iamik Furtado från Brasilien på Superior Challenge 23 – Back to Roots, den 25 september på Fryshuset i Stockholm.

Gävle-sonen Adam Westlund (pro MMA-record 3-1-0) gick sin första proffsmatch på Superior Challenge 18 på Cirkus i Stockholm 2018. Hans två senaste matcher har varit stenhårda och han har en väldigt underhållande fighting-stil och ett enormt krigarhjärta vilket är anledningen till att han ofta blir omtalad som ”Sveriges Nate Diaz”. På Superior Challenge 23 kommer han ställas inför en ytterligare svår utmaning.

Iamik ”The African Lion” Furtado (pro MMA-record 6-4-0) från Fortaleza i Brasilien har mött många bra motståndare. Han har tävlat i både Muay Thai och Kickboxning och debuterade som proffs i MMA tre år före svensken. Furtados två senaste matcher var i Bellator under förra året och nu kommer han till Stockholm för att ta sig an vår MMA-stjärna, Adam Westlund.

”Den här matchen kommer vara en rysare. Jag rekommenderar de som inte sett Adam Westlunds två senaste matcher att logga in på Viaplay och titta. På kort tid har han etablerat sig som en av Sveriges hårdaste fighters genom tiderna och nu ställs han mot en ytterligare tuff motståndare. Bellator-veteranen Iamik Furtado är en komplett fighter och en meriterad farlig motståndare. Adam är hard core, han bryr sig inte om vem han möter, bara det är en tuff motståndare så är han glad. Den här nervkittlande matchen får man bara inte missa”, säger Babak Ashti, grundaren av Superior Challenge.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer