Benn Nyhet

INFÖR: Matchroom Fight Camp 1 – Conor Benn är tillbaka

Storbritanniens mäktigaste promotor är för tillfället Eddie Hearn. Precis som förra året öppnar han nu upp portarna för flera veckors boxning vid Matchrooms högkvarter. Under den första veckan bjuds vi på allt ifrån obesegrade Conor Benn, till talangen Campbell Hatton och en VM-match. 

Conor Benns återkomst

Hör man namnet Benn tänker nog fortfarande de flesta på Nigel Benn, och det är fullt förståeligt. Conor Benns fader är erkänd som en av Storbritanniens främsta boxare genom tiderna efter en fenomenal karriär. Han hade en uppmärksammad rivalitet med landsmannen Chris Eubank och lyckades vinna både WBC:s och WBO:s VM-titlar i mellanvikt. Conor Benn har en låg väg kvar att vandra tills han har samma status som Nigel, men resan har börjat så bra den kan. Efter 18 matcher som proffs är Conor fortsatt obesegrad och i sin förra match körde han fullkomligt över Samuel Vargas. Han befinner sig just nu på 21:a plats i Boxrecs världsranking, där motståndaren Granados är 69:a. Granados är utan tvekan en erfaren boxare, han har varit med och mött de bästa. Utropstecknen i hans karriär är matcherna mot Shawn Porter och Adrien Broner, som båda tog plats 2017. Mot Porter var där en VM-titel på spel och Granados gick tiden ut för att sedan förlora via ett enhälligt domslut. Mot Adrien Broner var han i sin tur riktigt nära att skrälla, då en domare till och med såg han som slutsegrare, i vad som till slut blev en förlust via delat domslut. Nu behöver Conor Benn behöver addera Granados som ytterligare en seger till sin framgångsrika karriär. Först därefter kan han blicka framåt mot de riktigt stora matcherna, som kommer förr eller senare.

Can Xu vs. Leigh Wood – Kamp om VM-titel

I galans stora titelmatch är det WBA:s VM-titel i fjädervikt som står på spel. Kinesen Can Xu har innehaft titeln sedan 2019 och har först under de senaste åren börjat gå matcher utanför hemlandet. Den här gången ska han försvara bältet mot britten Leigh Wood, som aldrig innan fått chansen på en VM-titel. Fjäderviktsdivisionen är inte den mest sprakande och actionfyllda. Något mästarens blott 3 avslut på hans 18 matcher vittnar om. Därför är det troligast att lördagens titelmatch går tiden ut, där Wood bör få det tuffare ju längre matchen går.

 Anthony Fowler fortsätter sin återuppbyggnad

Det finns en hel del andra potentiella utropstecken på lördagens gala. Anthony Fowler var för några år sedan uppskriven som en av Englands stora talanger. Han har delvis motsvarat de högt ställda förväntningarna, men när han väl slogs om ett VM-bälte inkasserade han sin första förlust. Då var det landsmannen Fitzgerald som var för tuff. I återuppbyggnaden efter förlusten har Fowler skyndat långsamt, vilket han fortsätter göra på lördag. Då ställs han mot Mexikanen Roberto Garcia som varit proffs sedan 2001 och känns för gammal för att hota Fowlers resa tillbaka mot VM-matcher.

Avni Yildrim ska ladda om efter förlusterna

Avni Yildrim är en märklig filur i boxningsvärlden. Trots att han anses vara fullkomligt usel av vissa, har han lyckats få stora matcher som inbringat bra med pengar. Förlusterna mot Chris Eubank Jr, Anthony Dirrel och framförallt Canelo Alvarez lär ha gjort honom ekonomiskt oberoende. Nu kan han istället fokusera på att vinna matcher, och då är Jack Cullen en mer passande nivå av motståndare. Trots det är det Cullen som går in likt bettingbolagens favorit. Då inser man hur otroligt fel det var att matcha Yildrim mot Canelo Alvarez.

Hatton letar efter sin första knockout

Hela Manchester hoppas på att Campbell Hatton ska bli det hans fader Ricky var under tidigt 2000-tal. Han lyckades sälja ut Etihad Stadium två gånger om och mötte både Floyd Mayweather samt Manny Pacquiao i staterna. Förståeligt nog är det därför orimligt stora skor Campbell behöver fylla, men populär det är han redan. På lördag söker han sin tredje raka seger som proffs, i en match där han fortfarande saknar motståndare. Hittils har han inte mäktat med något avslut som proffs. Det hade nog hans fortsatta satsning mått bra av på lördag.

Här är galans fullständiga matchkort!

Galan startar 21.00 på DAZN!

UPPDATERING: Conor Benn är inte tillbaka. Då han testat positivt för Covid-19 är nu huvudmatchen inställd och flyttas fram till en nytt datum. Resten av galan fortsätter som planerad.

Söndagskrönikan: Är Karate Combat något som kommer växa och bli stort? – Fighter Magazine

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer