ArtikelNyhet

Joshua vs. Usyk på Tottenham Hotspurs Stadium 25:e september – Definitivt inte sämre än Joshua vs. Fury !

I dagarna blev det klart att att världsmästaren (WBA, IBF, WBO & IBO) i tungvikt, Storbritanniens, Anthony Joshua (24-1-0, 22 KO:s) kommer att möta obesegrade ukrainaren och OS-guldmedaljören i tungvikt 2012 (Joshua vann i supertungvikt samma år), Oleksandr Usyk 18-0, 13 KO:s på Tottenham Hotspurs Stadium i Tottenham, England den 25:e september. Detta som en konsekvens utav att fighten Joshua vs. Fury kollapsade och föll samman tidigare i våras. Det är således OS-mästare vs. OS-mästare, Öst vs. Väst, Ukraina vs. England.  

Oleksandr Usyk klår Joshuas amatörfacit med råge 

På något sätt tycker jag inte att det faktum att Tyson Fury-matchen inte blev av, är någon större förlust. Kampen mot Usyk är väl så bra och en riktig nagelbitare. Den lite lätt galne ukrainaren kommer helt sannolikt skapa stora problem för Joshua. Usyk som tidigare var obestridd mästare i cruiservikt (WBC, WBA, IBF och WBO), har visat upp sin duglighet även i tyngsta klassen där han i Chicago 2019 besegrade amerikanen, Chazz Whiterspoon se den fighten här – och farlige brittiske kollegan till Joshua, Dereck Chisora på dennes hemmaplan på Wembley i London förra hösten (31/10-2020). Man får heller inte glömma bort ukrainarens enorma rutin i amatörleden, förutom OS-guldet har han en räcka medaljer, i internationella mästerskap och turneringar, europamästare 2008, bronsmedaljör på VM i Milano 2009, guld på världsmästerskapen i Baku 2011 och så vidare. Det finns rutin där som solklart överstiger Joshuas dito. Enligt obekräftade uppgifter har ukrainaren gått en bra bit över 300 matcher. Att jämföra med brittens dryga 50. Joshua kom in i boxningen i en ganska sen ålder och tog klivet över som proffs ganska omgående efter OS-guldet i London. Det kommer onekligen att bli en intressant drabbning!

Läs om helgens proffsgala (Frank Warren), Joe Joyce vs. Carlos Takam på Viaplay 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer