Joyce Artikel

INFÖR: Joe Joyce vs. Carlos Takam – 7 bälten står på spel

När Frank Warren presenterar sin gala på lördag är med tungviktarna i fokus. Joe Joyce ska försöka avsluta Carlos Takam för att på så vis närma sig en chans på VM-titlarna. Bakom huvudmatchen försvarar Hamzah Sheeraz sin EM-titel och en drös obesegrade talanger går match.

Joe Joyce vill nå den absoluta toppen

Joe Joyce är en av de stora namnen i världens just nu mest intressanta viktklass, tungvikten. Joyce tog silver på OS i Rio de Janeiro 2016 och blev därefter proffs. På bara 4 år har han hunnit gå hela 12 matcher, där det idel resulterat i segrar. Till en början såg inte britterna på honom som någon direkt farlig boxare när det kom till proffsscenen. Han var visserligen en uppskattad amatörboxare, men röster höjdes kring om han hade den kraften som krävs när man är proffs. ”Juggernaut” som han kallas har dock motbevisat tvivlarna. Både Bryant Jennings och Bermane Stiverne var två respektabla segrar men den senaste segern är hans största. Joyce knockade en av världens största talanger Daniel Dubois förra året och nu lyfts han fram som en ”outsider” till tungviktstitlarna.

Takam har mött Anthony Joshua 

Efter några månaders paus är det nu dags för Joyce att återvända till ringen, och precis som sist blir det för att gå huvudmatch. Motståndaren Carlos Takam vet vad som krävs på den högsta scenen. Han har gjort hela 45 matcher som proffs och även om han fyllt 40 finns det nyttig erfarenhet i massor. Takam har mött stjärnor som Anthony Joshua, Joseph Parker och även om mötena resulterat i förluster är det en fördel han har gentemot Joyce, att han fått gå fler ronder mot riktigt bra motstånd. Han har radat upp 4 raka segrar på sistone, men utan att imponera. Joe Joyce är storfavorit och en förståelig sådan. Här behöver han ett spektakulärt avslut för att på riktigt närma sig en chans på VM-titlarna.

 Unge Sheeraz fortsätter att avancera

Bakom huvudmatchen finns det ytterligare 3 andra titelmatcher på galan. I en av matcherna ska den unge Hamzah Sheeraz försöka försvara sin EM-titel, och det för fjärde gången i ordningen. Precis som med sina andra talanger väljer Frank Warren att skynda långsamt med sin EM-mästare. Han har ännu bara gått 12 matcher som proffs och lördagens match blir hans hittils tuffaste. Spanjoren Ezequiel Gurria har bara boxats på mindre spanska galor, men blir ändå ett steg uppåt för Sheeraz. Med tanke på brittens långa armar och välutvecklade fotarbete bör det dock bli ännu en seger. Sheeraz lär behålla sin EM-titel om han gör en taktiskt väl genomförd boxningsmatch.

 Ett gäng obesegrade talanger

Frank Warren och hans företag Queensberry Promotions får ofta kritik för att de matchar sina boxare för lätt. Att nivån på motståndet är för lågt och inte har en riktig chans att hota hemmaboxarna. Men så är boxningsvärlden i stort, och framförallt under tiden man bygger upp sitt namn i ett tidigt skede av karriären. Under helgens gala har det fyllts på med ett flertal obesegrade talanger. Även om deras motstånd inte är några hot mot deras obesegrade records, bör man ändå se matcherna. Tungviktaren David Adeley, Sam Noakes och Micky Burke är alla obesegrade ynglingar. Än är de inga stora stjärnor med feta lönekuvert. Men med de brittiska förutsättningarna för proffsboxning kan så mycket väl bli fallet i framtiden.

Galan sänds på Viaplay med start lördag 21.15!

HÄNT I BUR & RING (3): Ian Garry till UFC – Anthony Yigit, Robin Safar har boxat och Cornelia Holm i buren den 24:e juli – Fighter Magazine

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer