Krönika

HÄNT I BUR & RING (3): Ian Garry till UFC – Anthony Yigit, Robin Safar har boxat och Cornelia Holm i buren den 24:e juli

MMA: Brittiska MMA-organisationen, Cage Warriors låter hälsa på deras Facebooksida att irländske welterviktaren, Ian Garry som ju brutalt gjorde sig av med svenske Rostem Akman på Cage Warriors 121 nu skrivit kontrakt med UFC och blir Cage Warriors 105:e fighter som kommer från dem. Det skall bli intressant att följa den hårdföre irländarens framfart i UFC. CW har onekligen blivit något av en plantskola för UFC att ”plocka Russin från”. Kul för Rostem att hans baneman går vidare till större uppgifter.   

MMA: Det är fightweek för göteborgsfightern, Cornelia Holm 4-3-0 som nu på lördag kliver in i buren på tjeckiska MMA-galan ”Oktagon 26” i Prag mot slovakiskan, Lucia Szabova (3-0). (se poster ovan). Holm har inte varit i buren sedan den 5:e december 2020 då hon förlorade på poäng till tjeckiskan Lucie Pudilova på dennes hemmaplan i Tjeckien (Brno). Bättre lycka denna gång?

BOXNING: Det har väl inte undgått någon att f.d. olympiern, VM-utmanaren och proffs-europamästaren, Anthony Yigit var i elden i helgen, i San Antonio Texas närmare bestämt,  det var tänkt att svensken skulle kämpa om WBA:s VM-titel (Interim-bältet) mot sylvasse mästaren, Rolando Romero (obesegrad 13-0 före fight), men Yigit hoppade på vågen några kilo för tung och fick därmed inte kämpa om titeln. Matchen blev dock av ändå med en ordentlig lönesänkning för Anthonys del. Den duktige Stockholmaren gjorde bra ifrån sig initialt mot den stenhårde jänken backad av ingen mindre än Floyd Mayweather, men gick på några saftiga smällar från amerikanen allt eftersom ronderna rullade på, hårda sådana som skickade honom i golvet hela tre gånger innan domaren gick emellan och bröt matchen i sjunde ronden. Se höjdpunkter från Yigits match på klippet nedan!
I en match om WBC, IBF WBA och WBO-titlarna i superweltervikt, mellan Jermell Charlo och Argentinas, Brian Castano (huvudmatchen i San Antonio, Texas) fick publiken erfara ett kontroversiellt och ej särskilt tillfredställande resultat, delat domslut och oavgjort efter full tid. Se höjdpunkterna i denna fight här!    

BOXNING: USA-baserade (Las Vegas) Stockholmaren, Robin Safar  (28) var även han back ”in action” i helgen då han besegrade mexikanen Josue Obando (20-29-2) på TKO i femte ronden i en åttarondersmatch i lätt tungvikt. Galan avlöpte i Rosemount, Illinois och promotor var välkände Bobby Hitz. Robin avancerade därmed till 12-0 i matchfacit och börjar ”göra lite väsen av sig” Over there! Fans och publik var nöjda med svenskens insats.

BAREKNUCKLE: Jag måste ändå tillstå att jag är lite nyfiken på Bareknuckle-fighten mellan obesegrade proffsboxaren, och OS-silvermedaljören (2012) Denys Berinchyk från Ukraina (15-0, 9 KO:s som proffs) och legendariske fightern, Artem ”The Russian Hammer” Lobov som går av stapeln på ”Palace of Sports” i Kiev Ukraina under promotorn, Mahatch FC:s försorg nu på lördag 24/7. Galan går ut live på PPV i Sverige via FITE och kan köpas för en ”smärre” peng. Det lär vara en schyst tid för svenska fans att titta på!

Läs min senaste Söndagskrönika om Lisebergshallen här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer