UFC 264 Artikel

Derséns tre punkter: INFÖR UFC 264 – ”McGregor får sin hämnd”

UFC 264 blir äntligen UFC:s återkomst till Las Vegas finaste inomhusarena, T-Mobile Arena. På natten till söndag går sportens klart största stjärna sin 28:e match i buren och alla ögon är fastklistrade på Conor McGregor. Men blir det irländaren som får sin hämnd eller Poirier som snor åt sig all ära och heder ännu en gång? Det och mycket mer går jag igenom i Derséns tre punkter inför galan.

1. McGregor får sin hämnd

1-1 och varsin seger via avslut. Det är på förhand upplagt för en av de största trilogierna MMA-världen någonsin skådat. Dustin Poirier är den hårt arbetande fightern mot Conor McGregor, en av världens största sportstjärnor under andra delen av 2010-talet. Bevisligen finns det fortfarande krut i McGregors entreprenöriella sida. Han tjänade mer än någon annan idrottare 2020 och det var under ett år där han bara fightades en enda gång. Men för att pengarna ska fortsätta regna över honom krävs det mer än att han bara deltar. Fansen vill alltid se honom vinna, vare sig det är Floyd Mayweather eller Donald Cerrone som står för motståndet. Han själv bär på ett ännu större beroende av segrar än fansen och jag tror att förlusten mot Poirier i januari fortfarande svider. Det enda som finns i McGregors målsättning efter den beklämmande förlusten senast är att avsluta Dustin Poirier ståendes. För att visa omvärlden att ingen i UFC kan mäta sig mot honom ståendes när han är fullt påkopplad. Jag tror att han lyckas. För trots att många experter och bettingbolagen ser Poirier som favorit så ser jag McGregor som en naturligt bättre boxare. Redan i förra matchen levde Dustin farligt och om han inte blir lika lyckosam med bensparkarna saknar han vapen för att hänga med på fötterna. Conor McGregor kommer pumpa in efterlängtat syre i sin UFC-karriär och jag tror att matchen kan bli kort, riktigt kort. McGregor avslutar matchen i första ronden via slag och får sin efterlängtade hämnd.

https://youtu.be/fiYyc0z5g1U

2. Burns vs. Thompson är en krock av olika stilar

Gilbert Burns har precis förlorat sin första titelmatch. Stephen Thompson är i sin tur jakt på en ny sådan och premisserna är klara, vinnaren här positionerar sig väl för en ny chans på titeln. Burns var nära att avsluta Kamaru Usman redan i den första ronden och fick han mer skakad än någon annan tidigare. Thompson har fått fightas om titeln två gånger om där han gick två jämna matcher mot dåvarande mästaren Tyrone Woodley, vilket resulterade i en oavgjord och en förlust. Det intressanta kring just den här matchen på förhand är deras vitt skilda styrkor. ”Wonderboy” Thompsons är en karate-kille ut i fingerspetsarna. Med familjens egen dojo där han både själv tränats upp av sin egen far, men nu också själv lär upp den nya generationen. Karaten är tydlig i hans egen fighting då det just är han pricksäkra slag och sparkar i kombination med hans mjuka rörelser som brukar leda vägen till segern. Burns bär i sin tur ett svart bälte i BJJ och vann VM i sporten för 10 år sedan. Av det här att utgå ifrån är den här matchen sannerligen en krock av olika stilar. På marken bör ”Wonderboy” vara tämligen chanslös mot brassen, men om det håller sig ståendes kan vi i stället få galans bästa match.

https://youtu.be/uvcaO0jdBSM

3. Sean O´Malley serveras en garanterad vinst

Talangen Sean O´Malley är återigen tillbaka på en stor gala. Eller kan man ens prata om honom som en talang nuförtiden? O´Malley blir faktiskt 27 i oktober och börjar nu närma sig åldern där man ska vara som absolut bäst. Trots detta är ”Sugar” Sean fortsatt orankad och i hans enda match mot någorlunda tufft motstånd i Marlon Vera inkasserade han sin första förlust. Efter det har UFC steppat ner nivån på motståndarna och frågan är egentligen varför. Om man ska bli en riktigt global stjärna krävs det att man är rankad och kanske till och med närmar sig titeln. Just nu är en chans på titeln inte ens nära och det gör att fansen till slut kan tröttna på den talangfulla bantamviktaren. På lördag var han först planerad att möta Louis Smolka men efter ett sent återbud är det istället Kris Mouthino som står för motståndet. Båda de ovan nämnda är orankade med Mouthino är en ny nivå av lågt motstånd. Det här blir hans första test i UFC och med bara 2 segrar på sina 4 senaste känns det som att han mer är en paniklösning än någonting annat. Matchen vinner O´Malley busenkelt.

Här är fullständigt matchkort för nattens gala!

ALLT DU BEHÖVER VETA: INFÖR Fight Life 7 – Proffsboxningen återvänder till Sverige – Fighter Magazine

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer