ArtikelNyhet

Marco Calic och Pezhman Seifkhani överlägset bäst på Tegelbruket i Örebro igår – höll internationell klass

Lördagseftermiddagen och tidig kväll vigdes igår åt att kolla in Kamran Kabinejads arrangemang (stream) från Tegelbruket i Örebro. Jag fick inte ordning på streamen direkt klockan 16:00 som var den utsatta tiden och missade dessvärre någon match i början men jag fick till det efter ett tag och såg i alla fall mer än 95 procent av galan. Det var en fin tillställning. Fint inramad och proffsigt genomförd på alla plan. Naturligtvis var de flesta boxarna, grabbar och tjejer på väg upp (talanger), ingalunda färdiga som fighters men oerhört intressanta att följa ändå. Fightlife bygger för framtiden. Kul att Kamran och co. återkommer med ”Fightlife 8” redan i höst, då i Jönköping med samarbetspartnern, Tomas Magui Chanko. Det ser vi fram emot. Fightlife 7 bjöd på en hel del. Mer om vad jag såg i texten nedan!    

Marianne Ahlborg & SM-titel nummer ett

Jag fick se Marianne Ahlborg slita till sig en välförtjänt seger över ryskan  Luiza Davydova. Det var jämnt, tufft och hårt, stundtals ruffigt och orent men väldigt spännande. Två fina titelmatcher gick även av stapeln. En om den vakanta svenska titeln i supermellanvikt mellan Värmlandsbördige (Karlstad) men boende på Malta, Niclas Elfstedt (9-1-0) och den ”svarta kobran” från Alingsås, Tijan Kebbeh. Den fighten gick tiden ut (sex ronder). Elfstedt var matchen igenom den aggressive (pådrivande) och Kebbeh den mer undflyende och kontrande. På det hela taget ingen direkt ”snygg” tillställning, mycket clinch och låsningar. Elfstedt hade stundtals svårt att nå fram och Alingsås-boxaren kunde inte utifrån sin ”snåla stil” plocka de nödvändiga poäng han behövde. Det blev ingen superbra match men kämpa-andan var närvarande i samtliga ronder. Niclas var något bättre och knep därför välförtjänt SM-bältet.

SM-titelmatch nummer två och Seifkhanis explosivitet 

I SM-batalj nummer två försvarade Katrineholms-fightern, Samo Jangirov sin titel i cruiservikt mot hårt kämpande Stockholmaren Marcus Alberts. Man kan inte annat än tycka synd om den sympatiske krigaren Alberts som här för tredje gången fick stryka på foten om SM-bältet mot den satte Katrineholms- krigaren Jangirov. Den här tredje fighten var nog den tuffaste och jämnaste. Hårt, brutalt och kanske inte helt rättvist, men helt OK, historiskt dessutom eftersom det var första gången i modern tid som två svenskar varit inblandade i en trilogi som proffs. Jangirov har nu segrat i samtliga tre, frågan är förstås, blir det en fjärde? Bäst denna eftermiddag var tveklöst duon Marco Calic (lätt tungvikt) och Pezhman Seifkhani (tungvikt) som höll god internationell klass. De var imponerande båda två fast på olika sätt. Calic som vann på på poäng mot tuffe polacken Pawel Martyniuk, var snabb, rörlig och pricksäker, hade fin känsla. En fröjd att se, medans hans tyngre stallkamrat Seifkhani var skoningslös, explosiv och klanderfri i sin relativt korta insats, i rond fyra tog det hela slut då svensken sänkte bulgaren Milen Paunov för gott i matchen. Därmed avancerade ”Pez” till 11-0 och är fortsatt obesegrad, stadigt på god väg mot de stora matcherna, möjligheterna för honom känns oändliga. Calic har också stor potential! Fighter Magazine kan gladeligen konstatera att proffsboxningen på blågul mark nu är tillbaka!

Läs om OS-boxarna Agnes Alexiusson och Adam Chartoi här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer