Redaktionens tankar: INFÖR McGregor vs. Poirier 3

Som alltid inför de största matcherna har Fightermags redaktion tankar och förhandstips inför matcherna. Den här helgen är det UFC 264 och Conor McGregor vs. Dustin Poirier i synnerhet som är av störst intresse. Här nedan följer redaktionens tankar inför matchen. 

Simon Kölle:

En taggad Conor är en farlig fighter. Frågorna är dock många. Är han försvagad av att ha blivit knockad såpass nyligen och hur bra förberedd för MMA är han? Conor, hans team och team mates säger att det nu varit MMA som gällt. Han behöver vinna. Han måste vinna.

Conor lär fortsätta skapa buzz även vid förlust, men när fighters passetat sin prime håller fansen kvar intresset ett tag. En del hedrar minnet och en del hoppas på fornstor glans igen. När det gäller Conor är det mests dock lite konstigt, öververkligt, surrealistiskt nästan. Frågorna är färre om Dustin, han har ju facit. Men ibland kan sånt straffa sig. Dustin är bra, men han går att träffa. Nu är han dock favorit och det är såväl publik som en fullständigt fokuserad Conor han möter.

Jag tror Conor avslutar Dustin i rond 2. TKO

Johan Halldin:

Conor McGregor är extremt snabb, har en fantastisk timing och en av de farligaste vänsterhänderna i MMA. Dock lämnar han öppningar i sin ganska så vida stance på grund av att han sträcker ut sig för att skapa räckvidd och kraft. I sin senaste fight implementerade Poirier två mycket viktiga verktyg för att utnyttja detta: Vänster low kick, som tidigt skadade Conors ben (och förstörde bas och balans), samt höger hook. Hooken kom att bli extra effektiv då den tvingade McGregor att flytta sin vikt åt vänster, på det skadade benet (som då kunde attackeras av Poirier igen, och igen).

McGregor är en mycket bättre grappler än vad folk ger honom kredit för (till exempel så kunde han kunde försvara sig förvånansvärt länge mot Khabib), men hans grappling, är dock mer av en sekundär natur. Poirer utnyttjade detta i deras andra möte genom att kombinera in clinch och double leg i sin striking för att ge McGregor fler problem att hantera.

McGregor är mycket farlig i början av varje match, så Poirier måste än en gång dra nytta av de moment där McGregor är ur sin ideala distans, samt hålla en lika hög press som i deras andra möte. Genom att bryta ner McGregors kropp, sparka sönder hans ben, mixa in grappling och bryta ner hans cardio så tror jag att Poirier bryter ner McGregor i de senare ronderna.

Dustin Poirier vinner via TKO (GnP, rond 5)

Oscar Book:

Inför det andra mötet mellan Dustin Poirier och Conor McGregor var jag övertygad om att amerikanen skulle stå som segrare. Matchvanan och motivationen var då dem avgörande faktorerna bakom mitt resonemang. Nu när de återigen möts i en avgörande trilogi tror jag inte längre att det blir Poirier som kommer att utropas som segrare. Den förra matchen var jämn och McGregor hade definitivt sina stunder. Detta trots att han verkade omotiverad och inte hade kört någon seriös MMA träning inför matchen. Idag verkar McGregor mer motiverad än jag sett på väldigt länge, han kommer sannerligen ha rättat alla felen från matchen i januari och då är han svårslagen. Min prediction är att McGregor vinner på en tidig knockout.

Teddy Stenmark:

Jag tror att Conor McGregor är väl medveten om vad en förlust igen mot Poirier skulle innebära för hans fortsatta kariär och ”legacy” i helhet. Det vore ren katastrof och djup förnedring. Jag tror att den omsusade irländaren är alldeles för mån om sitt rykte för att tolerera ännu en förlust. Chansen att McGregor skärper sig lite extra denna gången och plockar fram sitt allra bästa jag, känns nära till hands. Jag tror att det kommer blixtra extra om Conor den 10:e juli. Att kallas ”softie” och loser, pallar inte egot. Det är inte hans grej! ”He refuses to lose” för att citera en färgstark tungviktare. Tror även att förberedelserna varit annorlunda denna gång. Mer noggranna och hårdare. McGregor vinner på TKO i rond 3 (strikes).

Philip Dersén:

Det har höjts många röster som menar på att Conor McGregor inte längre är den han en gång var. Så kanske det är, men det hindrar honom inte här. I de tidigare matcherna tycker jag att man i stunder sett hur och varför McGregor är en naturligt bättre fighter än Poirier. Hans slag är hårdare och på något vis känns hans övergripande förmåga ståendes också vassare. I förra matchen gick allt fel. Han var för framtung och såg mer ut som en boxare än en MMA-fighter i sin ”stance”. Det har han med all säkerhet åtgärdat tills på lördag och Poirier har inte det som krävs för att slå megastjärnan ännu en gång. McGregor vinner och det snabbt. Knockout i första ronden efter en intensiv inledning ifrån bägge sidor.

https://www.youtube.com/watch?v=ZJ7FKEdFwJw

ALLT DU BEHÖVER VETA: INFÖR Fight Life 7 – Proffsboxningen återvänder till Sverige – Fighter Magazine

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer