Fight Life Artikel

ALLT DU BEHÖVER VETA: INFÖR Fight Life 7 – Proffsboxningen återvänder till Sverige

På lördag den 10:e juli får vi ännu en gång en svensk proffsboxningsgala levererad av det svenska stallet Fight Life Promotions. Gala är den 7:e i deras regi och precis som tidigare är det Örebro som blir platsen.

Proffsboxningsgalor är inget vi blivit bortskämda med i Sverige. Sedan Team Sauerland och Erik Skoglund anordnade sin stora gala i Nyköping 2015 har det fortsatt levereras proffsboxning, men med en annan aktör. Det örebrobaserade stallet Fight Life Promotions leds av gamle boxaren och numera tränare Kamran Kabinejad. Kamran har med små resurser lyckats rada upp galor för den lokala publiken i Örebro och den här gången gör han det trots stark motvind, då galan sker helt utan publik.

Pezhman Seifkhani står för stjärnglansen

Tungviktaren Pezhman Seifkhani är som vanligt huvudattraktionen när det bjuds på boxning i Örebro. ”Pezh” kan skryta med en fenomenal amatörkarriär och nu även med 10 vinster som proffsboxare. Han är relativt kort för att vara tungviktare men väger upp det med en väl utbildad boxning och bra rörelse i ringen. Det här blir hans återkomst då han inte lyckats gå någon match på knappt 2 år. Huvudmatchen blir på 6 ronder och det mot en motståndare som Pezhman inte ska ha några problem med. Radek Varak är 44 år gammal och har lika många vinster som förluster. Det bör vara klasskillnad mellan de båda boxarna och vi får hoppas på ytterligare ett vackert avslut ifrån en av Sveriges just nu bästa boxare.

Marko Calic letar efter revansch

Extra häftigt med lördagens gala är att det inte bara är svenska fighters som står i rampljuset. Fight Lifes kroatiska boxare Marko Calic ska även han boxas 6 ronder, i en match som får ses likt hans väg tillbaka till toppen. För i princip från ingenstans gav Calic i höstas den brittiska stjärnan Joshua Buatsi en tuff match om WBA:s internationella titel för lätta tungviktare. Calic snodde åt sig en del ronder och innan han blev avslutad i den 7:de ronden visade han att det finns kvalité i hans boxning. I lördagens match mot Pawel Martyniuk kan vi därför vänta oss en revanschsugen Calic som vill tillbaka till toppen.

Två SM-titlar på spel

Precis som andra länder har även Sverige inhemska titlar i proffsboxning. Då galorna är relativt få är det många bälten som saknar ägare, men på lördag står två SM-titlar på spel. I super-mellanvikt är det Malta-baserade Niclas Elfstedt där han radat upp 9 raka segrar som möter Tijan ”The black Cobra” Kebbeh. Bältet de gör upp om saknar just nu ägare vilket gör att vi redan nu kan konstatera att vi får en helt ny SM-mästare. I den tyngre cruiserviktsdivisionen är det istället en trilogi vi bjuds på. Mästaren Samo Jangirov har redan besegrat utmanaren Marcus Alberts två gånger tidigare, bägge tillfällena via domslut.

Ahlborg ska ta sin fjärde seger

Om det är någon som är den klarast lysande kvinnliga boxaren på galan, så är det utan tvekan Marianne Ahlborg. Ahlborg som är uppbackad av Bulldogs  starke man Daniel Högström har varit aktiv sedan debuten i december. Hon har lyckats vinna samtliga tre matcher och letar nu efter sin fjärde raka seger. Det mot ryskan Luiza Davydova som är rankad högt i världen och fightades om EM-titeln så sent som förra året. Ahlborgs kanske tuffaste test hittils.

Uppdatering: Pezhman Seifkhani som går huvudmatch har nu fått en ny motståndare. Han ställs mot bulgaren Milen Paunov istället för Radek Varak som lämnat återbud.

 Här köper du galan som startar 16.00

Här är fullständig matchlista till galan

KRÖNIKA: Paul Craig blir “The Maulers” sista chans – Fighter Magazine

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer