ArtikelNyhet

Inför UFC Whittaker vs Aliskerov

Var tog Khamzat Chimaev vägen och vad får vi i stället under helgens UFC? Jo, det blir skandinavist touch ändå och flera välkända namn. Dessutom kan svenska tittare dra nytta av rimliga sändningstider – perfekt underhållning på midsommardagen. Här kommer fightcard och försnack.

Egentligen skulle Khamzat Chimaev i helgen fått chansen att vässa sitt obesegrade matchfacit med en möjlig åttonde rak vinst i UFC. I stället har han blivit inlagd på sjukhus. Hans team är förtegna om vad det rör sig om, men hans manager Majdi Shammas uppger att det rör sig om en ”ihållande sjukdom” och det ryktas vara sviterna av covid som ännu biter sig kvar.

När Khamzat Chimaev UFC-debuterade med dunder och brak 2020 fick han svart bälte i att smida medan järnet var varmt, men matchfrekvensen har glesnat på sistone. Hans senaste match var som mellanviktare, mötet med Kamaru Usman slutade i enhällig domslutsvinst.

WHITTAKER MÖTER LOVANDE AVSLUTSMASKIN
I stället kommer UFC:s första besök i Saudiarabien toppas av ett möte mellan forna mästaren Robert Whittaker och Ikram Aliskerov. De senaste åren har Whittaker varvat förluster (Adesanya, Du Plessis) och vinster (Vettori, Costa). Robert Whittaker har inte avslutat en motståndare på snart sju år och har god anledning att fortsätta vara kraftigt avvaktande under helgens huvudmatch.

31-åriga ryssen Ikram Aliskerov är ett färskt namn i UFC, men förstarondsavsluten har duggat tätt i karriären (som till största del utgjorts av Brave-matcher). Typiskt för dagestanier har han suverän brottning och potent slagkraft. I september 2022 ordnade han en snabb kimura i Contender Series, i debuten i maj 2023 knockade han Phil Hawes efter två minuter, i oktober utsatte han Warlley Alves för ett otäckt flygande knä.

Kuriosa: Khamzat Chimaevs och Ikram Aliskerovs vägar korsades i Brave under 2019. Chimaev knockade honom efter drygt två minuter. Det är Aliskerovs enda fläck i facit.

KVÄLLENS NÄST SISTA MATCH BLIR DERBY
Co-main blir ett möte mellan de rejäla ryssarna Sergei Pavlovich och Alexander Volkov. De senaste åren har Pavlovich varit uppe i sex raka ”jag knockar alla i första ronden”, men avslutades av Tom Aspinall i november i matchen om interimbältet. Volkov, som är decimetern längre än Pavlovich, har just nu tre raka avslut (Rozenstruik, Romanov, Tuivasa).

Dessförinnan ska Kelvin Gastelum och Daniel Rodriguez försöka få sina karriärer på rätt köl, för Gastelum har förlusterna duggat tätt senaste åren och Rodriguez har avslutats av rutinerade Neil Magny och hajpade Ian Garry.

Johnny Walker såg ut att ha fått karriären på banan igen, men de två senaste matcherna var ett bakslag. Walker tog emot ett otillåtet knä i ansiktet av Magomed Ankalaev, där läkaren tolkade det som att Walker inte kunde fortsätta, röra efterföljde. Under returmötet blev Walker avslutad i andra ronden. Nu möter han Volkan Oezdemir, som de senaste åren åkt på många förluster i samband med att han ställs mot divisionens toppnamn.

DANSKT DYNAMIT PÅ UNDERKORTET
Missa inte underkortet – efter ett flitigt 2023 ser vi Nicolas Dalby jaga sin femte raka vinst. I november såg vi Dalby ordna sitt första avslut i UFC (knän och slag mot Gabriel Bonfim). Dalby ställs mot grapplern Rinat Fakhretdinov, en ryss med brottning och sambo i ryggsäcken, som hittills gått fyra matcher i UFC – tre vinster och en oavgjord match.

Oroväckande nog är Nicolas Dalby just nu kortets största underdog, enligt de officiella oddsen. Inför den kommande UFC-galan är förväntningarna skyhöga och spänningen är på topp – missa inte chansen att spela på fighterna via casino online utan konto, en snabb och smidig upplevelse som erbjuds av casivo.se.

FULLSTÄNDIGT KORT OCH SÄNDNINGSTIDER
UFC:s första nedslag i Saudiarabien är en uppställning med rysk betoning. Det är goda nyheter för svenska tittare, som kommer kunna se sändningen live utan att inkräkta på dygnsrytmen. Sändningen börjar vid 15-tiden på lördagseftermiddagen, huvudkortet beräknas dra igång klockan 18. Perfekt underhållning på midsommardagen.

Huvudkort
Mellanvikt – Robert Whittaker vs. Ikram Aliskerov
Tungvikt – Sergei Pavlovich vs. Alexander Volkov
Weltervikt – Kelvin Gastelum vs. Daniel Rodriguez
Fjädervikt – Muhammad Naimov vs. Melsik Baghdasaryan
Lätt tungvikt – Johnny Walker vs. Volkan Oezdemir

Underkort
Mellanvikt – Shara Magomedov vs. Joilton Lutterbach
Lättvikt – Nasrat Haqparast vs. Jared Gordon
Weltervikt – Rinat Fakhretdinov vs. Nicolas Dalby
Bantamvikt – Kyung Ho Kang vs. Muin Gafuro
Lätt tungvikt – Magomed Gadzhiyasulov vs. Brendson Ribeiro

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer