Nyhet

I natt äntrar boxningsstjärnan, Claressa Shields buren – Möter Brittney Elkin i Atlantic City

I natt går dubble f.d. amerikanske OS-guldmedaljören och proffsboxaren, Claressa Shields in i MMA-buren i omsusade MMA-organisationen PFL (Professional Fighters League). Hon skall enligt uppgift möta landsmaninnan, Brittney Elkin (3-6-0). I USA är det stor ”hajp” kring Shields MMA-debut och enligt boxningssidan ”The Ring” så får Claressa 250 000 dollar för jobbet. Elkins får 10 000 dollar för matchen och ytterligare 10 000 om hon vinner. 

Hur bra är hon på MMA? 

Matchen som går av stapeln på ”Ocean Casino” i Atlantic City, New Jersey, är evenemangets huvudmatch trots det faktum att Shields har noll erfarenhet av MMA. Man kan säga mycket om Claressas ”stående game” men hur bra hon på marken med låsningar och brasilianska jiujitsu-grepp, är mer av en gåta för expertisen, och det är förstås däri spänningen ligger i just denna debut. Hur seriöst har hon tagit detta? Hur långt har hon kommit i denna för henne oprövade disciplin. Bra striking räcker en bit i buren men aldrig hela vägen – och man skulle kunna säga det samma om det omvända – en ren brottare, Jiu-jitsu-specialist får det också tufft.

Brittney Elkin bröt armen i sin senaste match! 

Shields har ett försprång med sin boxning. I natt är det upp till bevis. Succé, fiasko eller mitt emellan, det vet vi först i morgon bitti svensk tid. Brittney Elkin som bröt armen i sin senaste match (19:e januari 2019), och som fyller 35 nu på fredag, har ett lila bälte i jiujitsu och en ganska gedigen bakgrund i grappling. När hon inte tränar MMA och kampsport arbetar hon extra bland annat som bartender. Är det denna kvinna som skall ”kväsa” Claressas ”MMA-äventyr”? Inte många tror det men allting kan hända i buren, och en renodlad boxare som Shields kan få ett bryskt uppvaknande. MMA är MMA och inte boxning!

Läs Johan Halldins stycke om helgens UFC-gala här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer