Krönika

Krönika: Nate Diaz vs Leon Edwards är huvudmatchen på UFC 263 om ni frågar mig!

I helgen stundar ju UFC 263 med Israel Adesanya mot Marvin Vettori, för andra gången skall sägas, ett returmöte. Helt OK fight  – blir säkert sevärd men jag får ändå tillstå att jag mest är intresserad av Nate Diaz mot Leon Edwards på samma matchkort. För mig är det huvudmatchen definitivt. Jag har från dag ett alltid haft ett gott öga till Diaz som blivit något av en personlig favorit för mig. Han är viljestark, egensinnig och oregerlig, ungefär som den där typiske bråkmakaren med ADHD man hade i klassrummet när man gick i skolan som liten. Nate är på något sätt oemotståndlig – alla vill vara i hans närhet – och dessutom ”Nobody tells Diaz what to do!” Det är en önskvärd attityd hos ett MMA-proffs!

Om du är sugen på att spela på MMA-matcher så använd Bet365 bonuskod.

Har Nate Diaz någon motsvarighet inom boxningsbranschen? 

Oberäknelig är han och levererar snudd på alltid intressanta matcher. Han är bra stående och grym på marken. Jag funderade häromdagen kring om det finns en motsvarighet till Nate Diaz i boxningsgenren. Har vi en lika cool, laid back, snubbe inom proffsboxningen? Självklart finns det tuffa, coola brats / ynglingar med pannben och karaktär. Ingen tvekan om det! Ryan Garcia är en sådan till exempel, kanske inte lika ”skitig” och förorts-färgad som Nate (Nate Diaz ÄR ju epitetet ”The Hoods” – MMA-sportens Eminem fast i Kalifornien) men väl lika självsäker och färgstark. 

Leon Edwards är stekhet

Denne (Garcia) har jag också varit svag för ganska omgående efter att ha upptäckt honom. Det är något speciellt med talangfulla ynglingar. De känns odödliga och gränslösa. Nu är ju inte Nate särskilt ung (född 1985) och lovande längre, men hans attityd och aura är för evigt ungdomlig kan jag känna, sina 32 matcher till trots (20-12). Jag tror väl egentligen inte att den 36-årige Stockton-fightern kommer att rå på den betydligt yngre (29) och superatletiske britten med ett facit på 18-3-0. ”Rocky” som han kallas är stekhet med åtta segrar på raken. Kan Diaz hantera honom? Det borde inte gå, men någonting kommer han absolut att ställa till med det är jag ganska övertygad om. Mediokert och slätstruket blir det aldrig när Diaz äntrar buren, och det är just därför jag älskar honom som fighter.

I övrigt på denna gala riktas mitt intresse till svenske Pannie Kianzad  som också medverkar på galan – hon möter kanadensiskan Alexis Davis –  Johan Halldin har mer matnyttigt om UFC-galan nu till helgen, klicka här!  

Läs om boxningsmatchen Ritson vs Ponce på DAZN nu på lördag här! 

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer