Nyhet

Boxningssommaren tuffar vidare med Ritson vs Ponce på DAZN nu på lördag

Badou Jack gick segrande ur sin match med Dervin Collina (TKO 4), och Daniel Dubois såg imponerande ut mot rumänske tuffingen Bogdan Dinu (KO2) den gångna helgen. Och boxningssommaren tuffar enträget vidare. Den kommande helgen får vi återigen stifta bekantskap med brittiske lättviktaren / superlättvikt, Lewis Ritson, 21-1-0, 12 KO:s. En boxare som potentiellt skulle kunna bli en måltavla för vår egen Anthony Yigit i framtiden om han går segrandes ur helgens match mot obesegrade Jeremias Nicolas Ponce 27-0, 17 KO:s, från Argentina. 

”Final eliminator” för Josh Taylors VM-titlar i lätt weltervikt

Matchen som är satt att gå tolv ronder, går av stapeln på ”Eagles Community Arena” i Newcastle, England, inte långt ifrån Ritsons hemort, ”Forest Hall” en förort i nordöstra delen av Newcastle. Ritson boxade senast i oktober 2020 då han vann en tajt match (delat domslut) mot mexikanen, Miguel Vazquez 43-10, 17 KO:s. om den vakanta interkontinental-titeln hos WBA. Den stundande matchen mot Ponce är en s.k. ”final eliminator” för en eventuell VM-fight mot odiskutable världsmästaren i lätt weltervikt (super lightweight), Josh Taylor från Skottland, så mycket är på spel för grabbarna i helgen. Argentinaren Jeremias Nicolas Ponce är i skrivande stund rankad femma på IBF:s världsranking, och engelsmannen  tätt efter som Nr 6 på på samma lista.

Signifikativt för Ponce är, som kanske inte är så mycket att slå sig för bröstet om men ändå, det faktum att han är IBO:s världsmästare på vikten. En titel han knep mot tyske Rico Mueller på dennes hemmaplan i Tyskland 2019, så Ponce är inte särskilt obekväm med bortaplan-faktorn. Det kan bli en riktigt het fight och det är definitivt ett ”elddop”  och fingerpekare för Ritson vad gäller framtida matcher. Kommer han fixa den här viktiga uppgiften? På lördag får vi svaret!

Galan Ritson vs Ponce kan ses på DAZN med start klockan 19:00

Läs min Söndagskrönika om Michael Buffer och hans kollega, David Diamante här! 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer