Nyhet

Michael Buffer knuffar undan Diamante för inramningens skull! 

Det här kanske är en onödig krönika om ett meningslöst ämne / fenomen. Men jag kan inte hålla det inom mig. Det måste ut! Det är möjligt att jag var lite Söndagstrött och extra stingslig i slutet på veckan häromveckan, men något som jag inte förstår är det faktum varför utmärkte Ring-announcern, David Diamante som Eddie Hearns Matchroom Promotions nyttjar flitigt (i princip på alla sina galor) skall stiga undan när det väl är dags för huvudmatchen, i det här fallet Devin Haney vs Jorge Linares – till förmån för en åldrad Michael Buffer?

Kapitalförstöring, ren idioti? 

Är inte det ren idioti? Kapitalförstöring? Även om Buffer förstås är en suverän speaker, till och med en legendarisk sådan så är det något av ett ohederligt agerande från promotor Hearn att plocka in honom för dyra pengar enbart för att vinna billiga poäng hos fansen (för inramningens skull).

Han använder Diamante i början och låter sedan Michael sola sig i glansen. Denne (Buffer) smyger undan ”skit-jobbet” (ursäkta uttrycket) och glider sedan in som en extravagant diva och knuffar bara undan Diamante när det så är dags för fighten alla väntat på. ”Mr ready to rumble” roffar åt sig det gottigaste helt enkelt. Och det är helt i sin ordning tycker arrangören. Jag håller inte riktigt med! Han kostar endast en massa extra pengar och gör bara en bråkdel av jobbet. Är det rimligt?

Borde stiga åt sidan för en ny generation 

Alla vill ju ha Michael Buffer vid stormatcher är väl argumentet antar jag! Men nej jag bryr mig inte ett dugg och tycker Diamante är precis lika bra, inte nödvändigtvis bättre än Michael Buffer men definitivt lika bra. Borde inte den nu ålderstigne Buffer (född 1944) lämna sin plats i rampljuset till förmån för den betydligt yngre (född 1971) David Diamante?

Om det basuneras ut ”Let’s get ready to rumble” (Buffer) eller ”The Fight starts now!” (Diamante ) Är väl hårklyverier egentligen Och en marginell, knappt märkbar skillnad för publiken! Föryngra och förnya säger jag! Buffer har dragit ihop tillräckligt med ”deg” för att kunna luta sig tillbaka i en solstol i Florida och njuta av pensionärstillvaron.

Läs min intervju med f.d. proffsboxaren och svenske mästaren, Erick Roth här! 

 

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer