Rozenstruik Artikel

INFÖR: UFC Fight Night – Rozenstruik vs. Sakai

Efter en veckas uppehåll är det nu återigen dags för en UFC gala från Apex i Las Vegas. Lyftkranen från Rosengård är tillbaka, Mr. Finland tar sig an en nykomling och Rozenstruik försöker ta sig tillbaka till toppen. Detta är vad som diskuteras i denna artikel.

En ovanligt bra ”Fight Night”

Det faktum att varken Illir Latifi eller Makwan Amirkhani befinner sig på huvudkortet av helgens gala talar till hur fullspäckad den faktiskt är. Med tanke på att det är en så kallad ”Fight Night” så är antalet välkända namn ovanligt många. I nästan varje match är det någon som de som följer sporten hyfsat regelbundet garanterat kommer att känna igen. Det må saknas det där riktigt stora namnet, men bredden på kortet kompenserar för det. Om du har tröttnat på MMA kan du ju alltid kolla in odds allsvenskan!

Huvudmatchen

Jairzinho Rozenstruik är en av de mest explosiva och farligaste tungviktarna i UFC. På fötterna är han livsfarlig, det talar inte minst hans 10 avslut på 11 vinster till. Problemet och anledningen till att han inte befinner sig i den absoluta toppen är inte hans atletiska förmåga, utan snarare hans oförmåga att prestera när det behövs. Ända sedan han började matchas hårdare har han varit väldigt avvaktande. Han väntar på att motståndaren ska göra ett misstag som han kan kapitalisera på, men på den högsta nivån är matchavgörande misstag sällsynta. På lördag möter han Augusto Sakai. Sakai har ett imponerande record på 15-2 men han har ännu inte slagit någon som gör att han bör betraktas som världsklass. Han är en bra fajter men han saknar det där lilla extra för att nå hela vägen. Hans atletiska förmåga går inte att jämföra med varken Jairzinho Rozenstruik eller de andra tungviktarna i toppen. I den här matchen kommer Rozenstruik inte att behöva avvakta. Han bör vara på en annan nivå. Så länge han själv tror på det så bör han gå en enkel seger till mötes.

Latifi behöver en vinst

Ilir Latifi var en gång rankad som den femte bästa lätt tungviktaren i världen. Nu är han en orankad tungviktare som har förlorat tre raka matcher. Motståndet har varit världsklass och åtminstone två av de tre förlusterna kunde ha gått Latifis väg. Nu ställs Latifi mot lite sämre motstånd i form av Tanner Boser. Boser har aldrig varit särskilt bra och har under hela sin karriär blandat förluster med vinster. Han är en medioker striker och en ganska dålig grappler. Latifi bör inte ha några som helst problem att boxa ut honom ståendes och fullständigt dominera honom på marken. Det är dock alltid lättare sagt än gjort. I MMA kan allt hända, men förutsättningarna talar till fördel för lyftkranen från Rosengård.

Makwan Amirkhani verkar ha nått sin topp

Konkurrensen i fjäderviktsdivisionen är otroligt hård. Så hård att Makwan Amirkhani nu inte ens befinner sig på rankingen. Amirkhani har fått två chanser att slå sig in på rankingen. Först mot Shane Burgos och senast mot Edson Barboza. I båda matcherna var nivåskillnaden tydlig. Förhoppningsvis har Mr. Finland en sista växel att lägga i, men det känns i dagsläget högst tveksamt. På lördag kommer vi dock inte att få den frågan besvarad då han tar sig an UFC debutanten Kamuela Kirk. Amirkhani behöver knappast vara i sitt livs form för att besegra honom. Detta är en måste match för Amirkhani. Om han vill få ännu en chans mot någon på rankingen så måste han besegra Kirk, och helst via avslut.

Huvudkortet

Tungvikt – Jairzinho Rozenstruik vs. Augusto Sakai

Tungvikt – Walt Harris vs. Marcin Tybura

Mellanvikt – Roman Dolidze vs. Laureano Staropoli

Weltervikt –  Santiago Ponzinibbio vs. Miguel Baeza

Mellanvikt –  Dusko Todorovic vs. Gregory Rodrigues

Mellanvikt – Tom Bresse vs. Antonio Arroyo

Galan sänds på Viaplay med start lördag kl 23:00!

https://www.fightermag.se/2021/06/02/obesegrad-sydamerikan-moter-badou-jack-i-florida-nu-pa-sondag/

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer