Reyes Artikel

INFÖR: UFC on ESPN 23 – Reyes vs. Prochazka

Förra helgens gala tog plats inför en fullsatt arena i Jacksonville, Florida. På lördag är UFC tillbaka på Apex i Las Vegas för ännu en Fight Night utan publik. Dominick Reyes och Jiri Prochazka står för huvudmatchen och veteranen Cub Swanson agerar co-main event. Galan sänds på Viaplay med start 04:00. 

Reyes är i stort behov av en vinst

Förra året var Dominick Reyes otroligt nära att förverkliga sin dröm om att bli världsmästare. Reyes bjöd Jon Jones på hans tuffaste match sedan hans möte med Alexander Gustafsson 2013. Precis som då så var Jones något vassare och lyckades vinna ett något kontroversiellt enat domslut. Reyes blev inte mästare men hypen växte, så när Jones bestämde sig för att lämna divisionen blev det återigen Reyes som fick chansen att slåss om titeln. Då stod Jan Blachowicz för motståndet. Polacken var en underdog men visade sina kvalitéer när han gav Reyes sin andra förlust i karriären och hans första förlust via TKO. Nu har alltså Reyes förlorat sina två senaste matcher och är därför i desperat behov av en vinst. Jiri Prochazka har bara gått en match i UFC men är trots det rankad femma. Prochazka har en väldigt oortodox stil som brukar ställa till det för hans motståndare. Det ska dock sägas att han aldrig har mött någon av Reyes kaliber tidigare. Men det tror jag inte att Prochazka är särskilt bekymrad över, han har allt vinna och inget att förlora.

Swanson är fortfarande igång

Cub Swanson är sedan länge betraktad en UFC veteran. Han har fajtats i organisationen sedan 2011 när UFC först introducerade fjäderviktsdivisionen och fram till 2017 hade han ingen dålig period. Men mellan 2017 och 2019 förlorade han samtliga fyra matcher. Den trenden vände han dock på när han besegrade BJJ superstjärnan Kron Gracie. Därefter besegrade han Daniel Pineda via knockout och nu ska han ta sig an Giga Chikadze. Chikadze är av många betraktade som en av fjäderviktsdivisionens mest underskattade fajters, så långt vet jag inte om jag vill sträcka mig, men det går inte att förneka att han lyckats samla på sig en fin vinstrad. Den här matchen blir avgörande för både Swanson och Chikadze. Antingen kommer Swanson lyckats ha hittat tillbaka till sitt forne själv vid 37 års ålder, eller så kommer Chikadze att ta steget in på rankingen för större matcher i framtiden.

Två scenarion

Ion Cutelaba har en tendens att se väldigt bra ut när han vinner och väldigt dålig ut när han förlorar. Det är allt eller inget med honom. Devin Clark är raka motsatsen. Han ser alltid bara okej ut, han är aldrig fantastisk men aldrig urusel i heller. På lördag drabbas dem samman och jag kan bara se två möjliga scenarion. Antingen så kör Cutelaba över Clark och vinner via knockout eller så vinner Clark ett ganska tråkigt enhälligt domslut.

https://www.fightermag.se/2021/04/27/vm-fight-i-flugvikt-pa-frank-warrens-gala-pa-fredag-edwards-vs-mthalane/

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer